Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr: “Impactul dezinformării asupra vieții politice este unul foarte important, deoarece sunt în joc credibilitatea și reputația sistemelor democratice

angel tilvar

Comisia pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților a găzduit miercuri, 5 iunie 2019, la Palatul Parlamentului conferința cu tema ”Fake news – un pericol la adresa democrației”, organizată de Forumul Europolis.

În cadrul dezbaterilor, au fost analizate riscurile pe care le implică dezinformarea pentru sistemul democratic de către specialiști de prestigiu din mediul universitar, politic, jurnalistic și cibernetic.

Prezent la eveniment, deputatul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților, a atras atenția că "impactul dezinformării asupra vieții politice este unul foarte important, deoarece sunt în joc credibilitatea și reputația sistemelor democratice".

Citește și: Robert Negoiţă îl numeşte pe Dragnea 'personaj sinistru': 'E o mare schimbare în bine că a plecat din fruntea partidului'

Având în vedere dimensiunea sa transfrontalieră, efectele negative ale dezinformării necesită o abordare coordonată și pe termen lung pentru a răspunde provocării, atât la nivelul UE, cât și la nivel național, fără ca legislația să afecteze libertatea de exprimare.

Angel Tîlvăr a subliniat riscul dezinformării pentru orice democrație, deoarece "împiedică cetățenii să ia decizii libere și informate și provoacă polarizarea societății, mai ales că metodele de dezinformare au devenit mai sofisticate și mai periculoase. Dezinformarea este astăzi una dintre problemele actuale cu care se confruntă democrațiile. Este crucial să fim protejați în fața noilor amenințări care distorsionează realitatea socială și pot destabiliza sistemele democratice, în context național și internațional. Pilonul democratic, prin transparență și corectă informare, trebuie să creeze o legătură directă între cetățeni și parlamente”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.