DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Angel Tîlvăr: Locul României este în spațiul Schengen și nu există nici un motiv ca țara noastră să fie exclusă din acest acord

Deputatul PSD, Angel Tîlvăr, a salutat într-un comunicat remis stiripesurse.ro că salută declarația lui Dimitris Avramopoulos, comisarul european responsabil pentru migrație cu privire la accederea României în Spațiul Schengen:

”Salut declarația comisarului responsabil pentru migrație, afaceri interne şi cetățenie al Uniunii Europene, domnul Dimitris Avramopoulos, prin care și-a exprimat din nou, marți seară, în timpul dezbaterilor de la Strasbourg, sprijinul pentru admiterea României în spațiul Schengen.

Apreciez susținerea comisarului Avramopoulos pentru primirea țării noastre în spațiul Schengen, cu atât mai mult cu cât țara noastră a făcut eforturi semnificative în asigurarea frontierelor şi modernizarea facilităţilor aeroportuare şi a consulatelor, angajând resurse bugetare importante.

România îndeplinește criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen, libera circulație reprezentând un drept pe care românii l-au câştigat prin eforturile lor și a cărui concretizare se lasă așteptată de multă vreme.

Atât Antonio Tajani, cât și Jean Claude Juncker, au susținut încă de anul trecut că România și Bulgaria trebuie să se alăture cât mai repede spațiului Schengen.

Intrarea României în Schengen este necesară, în contextul actualelor provocări de securitate şi cele privind migraţia. Așa cum am mai subliniat și la discuția de la București, de anul trecut, cu domnul Avramopoulos, România acţionează deja ca un stat membru Schengen, în ceea ce priveşte securizarea unui important segment al frontierei externe a UE.

Președinția română a Consiliului UE s-a axat pe valoarea coeziunii, reflectând tocmai voința României de a nu lăsa pe nimeni deoparte, solidaritate care trebuie să stea și la baza susținerii aderării țării noastre la spațiul Schengen.

Cred că România a făcut dovada, prin contribuția sa la eforturile comune de abordare a noilor provocări în materie de securitate, că este un partener responsabil și angajat în cadrul Uniunii Europene, deci aderarea efectivă la spațiul de liberă circulație ar fi o recunoaștere firească a drepturilor românilor.”, susține Angel Tîlvăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.