Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, întrevedere cu ambasadorul Albaniei

Astăzi, 16 septembrie 2019, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, Angel TÎLVĂR, a avut o întrevedere, la Palatul Parlamentului, cu E.S. Ilir TEPELENA, ambasadorul Republicii Albania la București.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au trecut în revistă rezultatele Președinției pe care România a exercitat-o la Consiliul UE și stadiul pregătirilor Albaniei în perspectiva deschiderii negocierilor de aderare la UE, nivelul relațiilor bilaterale și evoluțiile din Balcanii de Vest.

Pentru România, cooperarea regională și relațiile cu statele din vecinătate reprezintă cadrul esențial cooperării în această regiune a Europei”, a afirmat domnul Angel Tîlvăr.

E.S. Ilir Tepelena a mulțumit pentru sprijinul României în avansarea politicii de extindere a Uniunii Europene în Balcanii de Vest, acest subiect numărându-se printre prioritățile Președinției române la Consiliului UE și a trecut în revistă programul de reforme care se desfășoară în Albania.

Totodată, au fost abordate aspecte cu privire la intensificarea relațiilor economice dintre cele două țări, prin formate de cooperare bilaterale.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a încurajat autoritățile albaneze să continue procesul de reforme, absolut necesar parcursului european al Albaniei.

Cei doi oficiali au subliniat, de asemenea, importanța consolidării dimensiunii diplomației parlamentare, ca element esențial al unei mai bune cunoașteri a perspectivei parlamentare asupra UE.

“Mi-aș dori să îmbunătățim dialogul și cooperarea între parlamentele noastre, îndeosebi la nivelul comisiilor pentru afaceri europene. Cred că, astfel, putem împărtăși din experiența noastră colegilor de la Tirana”, a afirmat președintele Angel Tîlvăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.