Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, în cadrul COSAC: E nevoie de o acțiune mai fermă a UE

Angel Tilvar

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a participat marți, 16 iunie 2020, în format de videoconferinţă, la Reuniunea extraordinară a președinților Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC), eveniment organizat în cadrul dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, deţinute de Croația.

Discuțiile s-au centrat pe răspunsul european comun la focarul COVID-19, pe impactul acestuia asupra Cadrului financiar multianual 2021-2027 și al Conferinței privind viitorul Europei. În intervenţia sa din cadrul sesiunii referitoare la Conferința privind viitorul Europei, domnul Angel Tîlvăr a pledat pentru “lansarea dezbaterilor cu privire la viitorul Europei, cât mai curând posibil, în contextul în care criza actuală a reprezentat o provocare pentru fundamentele Uniunii Europene, în special unitatea și solidaritatea statelor membre”. „O Europă mai puternică este o Europă în care parlamentele naționale să fie direct și activ implicate, în spiritul solidarității europene. În acest sens, consider că instituțiile UE ar putea interacționa mai activ cu parlamentele naționale, sistematic și direct conectate cu nevoile cetățenilor săi, la nivel local și regional. Trebuie luate în considerare diferențele dintre statele membre din punct de vedere social și administrativ, și, prin urmare, ar trebui făcută cât mai curând o analiză a gradului lor de pregătire. De asemenea, dacă vorbim despre primele rezultate ale conferinței, anul 2022 este un termen prea îndepărtat; cetățenii trebuie să rămână concentrați pe acest lung proces, motiv pentru care trebuie să fie prezentate rezultate concrete, cât mai des posibil, precum și impactul conferinței asupra legislației și politicilor actuale ale UE”, a afirmat Angel Tîlvăr.

În ceea ce privește problemele posibile de dezbătut, președintele Comisiei pentru afaceri europene consideră că „un sector educațional puternic reprezintă o condiție esențială pentru o piață unică stabilă și puternică; prin urmare, transformarea ecologică și digitală ar trebui să sprijine educația în ansamblu, ținând cont de evoluțiile tehnice și științifice”. În cadrul reuniunii a fost prezentat și cel de-al 33-lea raport semestrial al COSAC, care include contribuții din 36 de parlamente/camere ale statelor membre ale UE și ale Parlamentului European privind cele mai bune practici de cooperare între parlamentele naționale și instituțiile, organele și agențiile UE, precum și mecanismele legale de supraveghere parlamentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.