Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene: 'Guvernul trebuie să solicite urgent CE repartizarea echitabilă a flacoanelor de Remdesivir'

Comisia Europeană a semnat astăzi, 8 octombrie 2020, un contract cadru de achiziții comune cu compania farmaceutică Gilead pentru furnizarea a aproximativ 500.000 de cure de tratament cu Remdesivir, singurul medicament care și-a dovedit eficiența în tratamentul pacienților cu forme grave de COVID-19.

Un stat membru al UE nu ar trebui să se confrunte cu lipsa acestui medicament, în contextul în care Comisia Europeană a afirmat că va asigura accesul echitabil la echipamente și medicamente vitale pentru toate statele care au nevoie.

Soluția este așadar la Guvern, care trebuie să gestioneze criza, solicitând Comisiei Europene repartizarea necesarului de Remdesivir în urma unei monitorizări permanente a stocurilor și a numărului de cazuri care necesită tratament.

Conform informațiilor oferite chiar de Ministerul Sănătății, România a primit în luna iulie 12.000 de doze de Remdesivir care au fost deja epuizate. Marți, 6 octombrie, țara noastră a mai primit de la Comisia Europeană 3.600 de flacoane. Dar pentru cât timp va fi suficientă această nouă tranșă, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 pe teritoriul României, inclusiv a formelor severe de îmbolnăvire, care necesită internare și tratament?

Mai multe țări europene sunt aproape la limită cu rezervele de Remdesivir, altele dispun de stocuri suficiente pentru următoarea perioadă. Dar aceste date înseamnă că țările europene și-au făcut atent calculele, au monitorizat necesarul în raport cu numărul de cazuri și au realizat previziuni pe termen scurt. Ce face guvernul nostru? Ține lecții de morală și se pregătește de noi alegeri.

Guvernul nu a învățat nimic din criza stocurilor de materiale și medicamente de la începutul pandemiei, pentru a pregăti gestionarea corespunzătoare a actualului val. Este nevoie de o abordare pro-activă a situației, o atitudine preventivă din partea executivului, până nu se ajunge la epuizarea stocurilor de medicamente indispensabile salvării vieților pacienților afectați de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.