Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr, șeful delegației României la Reuniunea COSAC de la Paris: Europa nu este completă fără intrarea României în Spațiul Schengen

Senatul Romaniei
Angel Tîlvăr

Angel Tîlvăr, șeful delegației României la Reuniunea COSAC de la Paris: "Europa nu este completă fără intrarea României în Spațiul Schengen."

În perioada 3-5 februarie 2022, are loc la Paris Reuniunea Președinților organelor parlamentare specializate în afaceri comunitare și europene (COSAC). Evenimentul a fost organizat sub egida dimensiunii parlamentare a deținerii de către Franța a președinției Consiliului Uniunii Europene. 
La eveniment (găzduit și de România în 2019), au fost prezenți Gerard Larcher, Președintele Senatului Republicii Franceze, Jean Costex, Prim-ministrul Franței, Othmar Karas, Prim vice-președinte al Parlamentului European.

În intervenția sa, Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României, domnul Angel Tîlvăr, și-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse de Franța în primele două luni de mandat pentru avansarea agendei europene. 
Totodată, oficialul român a subliniat că rezultatul Conferinței pentru Viitorul Europei trebuie să fie “îmbunătățirea modului în care politicile UE produc rezultate concrete pentru cetățeni.” În acest context, senatorul român a declarat:

"Salut și susțin realizarea obiectivului președinției franceze privind protecția frontierelor externe ale UE.
Pe fondul pandemiei de Covid-19 și a crizei din Ucraina, este importantă asigurarea unui spațiu Schengen pe deplin integrat, care să contribuie la o Piață Unică eficientă și funcțională. 
Folosesc participarea mea la COSAC-ul de la Paris, precum și prezența înalților demnitari din toate țările UE, pentru a reitera obiectivul, absolut legitim, al României de a adera la Spațiul Schengen, în condițiile în care țara mea a îndeplinit deja criteriile de aderare.

Vreau să subliniez și recunoașterea de către înalții oficiali prezenți în zona frontierei de est a UE, a manierei, bazată pe valorile noastre comune europene, în care România gestionează criza refugiaților din Ucraina. 
În ceea ce privește acțiunea externă a UE, România sprijină avansarea politicii de extindere a UE, care trebuie să fie una dintre cele mai importante politici ale UE.

România acordă o atenție deosebită consolidării rolului UE în vecinătatea estică, iar rolul pe care țara mea îl joacă la granița UE, rezidă inclusiv din asumarea și îndeplinirea angajamentelor în calitate de graniță de est a Alianței Nord-Atlantice si a UE, fapt care ar trebui să crească interesul pentru consolidarea integrării europene a României în Spațiul Schengen" a mai adăugat oficialul român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.