Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr, senator PSD, mesaj de Ziua Europei

Angel Tilvar

Angel Tîlvăr, senator PSD, a transmis un mesaj de Ziua Europei:

„Simbol al păcii și unității în diversitate, Ziua Europei trimite la momentul istoric  în care a fost pronunțată Declarația Schuman. Pentru noi, românii, este și ziua istorică în care s-a proclamat independența României.

Pentru România europeană, această zi de 9 mai semnifică plenar faptul că libertatea, stabilitatea și dezvoltarea reprezintă îndatoriri și responsabilități asumate istoric, pe care trebuie să le prețuim și să le apărăm împreună.

Integrarea României în UE semnifică un proiect de pace, prosperitate și bunăstare, a cărui țintă finală se construiește cu dificultate, printr-o puternică asumare a solidarității atât din punct de vedere politic cât și civic. Libertatea, democrația și statul de drept sunt valori esențiale pe care trebuie să le apăram, fiind valori fundamentale ale europenității României. Aceste realizări politice, sociale și economice sunt rațiunile care fac din Uniunea Europeană un model perfectibil, dar care merită urmat.

Aceasta explică și faptul că în exercitarea Președinției Consiliului UE de către România, principalul obiectiv a fost promovarea coeziunii ca valoare comună a tuturor celor care împărtășesc același sistem de valori.

​        Pentru România, semnificația multiplă a evenimentelor care simbolizează Ziua Europei este un îndemn de continuitate și de desăvârșire a proiectului național în cadrul proiectului european.

​        Ziua de 9 mai a acestui an, 2021 are o dublă încărcătură: este nu doar  ziua fiecăruia dintre noi, ci este și ziua lansării oficiale a Conferinței privind viitorul Europei, o amplă consultare a cetățenilor europeni cu privire la proiectul UE pentru următorii zece ani. Astfel, se marchează începutul unei strânse și unice colaborări, simbolizând parteneriatul între cetățeni și instituțiile Uniunii Europene.

La mulți ani Europa, la mulți ani România!”, este mesajul acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.