DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Angel Tîlvăr: Sunt necesare mai multe măsuri pentru a ne asigura ca niciun copil nu este expus muncii forțate și periculoase

angel tilvar

Deputatul Angel Tîlvăr susține că sunt necesare mai multe măsuri pentru a ne asigura ca niciun copil nu este expus muncii forțate și periculoase.

''Din nefericire, și astăzi, la nivel mondial, 152 de milioane de copii sunt exploatați prin muncă sau vulnerabili în faţa traficului şi a sclaviei moderne.

Cu toate că România este una dintre țările europene care depune eforturi concertate pentru eliminarea exploatării prin muncă a copiilor, cu o legislaţie complexă şi organisme specializate, fenomenul nu a dispărut şi trebuie combătut în mod eficient.

Din punctul de vedere al activităţii parlamentare din România, Grupul parlamentar pentru combaterea traficului de persoane, înfiinţat în anul 2009, pe care îl coordonez, a inițiat întâlniri frecvente cu reprezentanții instituțiilor și ai ONG-urilor, a căror activitate o monitorizează şi elaborează rapoarte care să contribuie la efortul european desfăşurat în prevenirea și combaterea exploatării prin muncă a copiilor.

Citește și: Raluca Turcan: 'Această moțiune este un demers al OPOZIȚIEI UNITE '

Majoritatea statisticilor arată însă că, în România, cei mai multi copii forțați să muncească trăiesc în mediul rural. De aceea, consider că este nevoie de implicare și abordare, cu precădere la nivel local. Există numeroase situații ascunse de ochii autorităților, în care, în loc sa meargă la școală, copiii sunt constrânși, chiar de către familie, să intre prematur pe piaţa muncii sau să devină victime ale traficului.

Este responsabilitatea noastră, a factorilor politici, a autorităţilor publice, a societății civile sau a instituțiilor religioase, să ne implicăm mai mult în prevenirea și combaterea muncii copiilor, asigurându-ne că nici un copil nu va fi forțat să muncească din cauza sărăciei și că fiecăruia i se acordă șansa de a merge la școală, de a se bucura de copilărie, pentru a putea deveni tineri sănătoși și responsabili.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.