Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel a ÎNROȘIT telefoanele către România: PRESIUNI asupra lui Iohannis și Dăncilă (presa germană)

merkel iohannis merkel

Conform unei relatări de presă, guvernul federal a exercitat presiune asupra Franței și României în disputa privind proiectul conductei de gaze Nord Stream 2, pentru a forța o decizie în favoarea sa în cadrul reuniunii Coreper de vineri dupa-amiaza.

CITEȘTE ȘI: Nu vei mai arunca la gunoi cojile de legume şi fructe: Topul „puterilor vindecătoare” ale cojilor

Stirea este relatata în ediția de vineri a cotidianului ”Bild-Zeitung”, care face referire la surse din cercul guvernamental. Pe aceasta tema a avut loc, în cursul serii de miercuri, o convorbire telefonica intre cancelarul federal Angela Merkel (CDU) si premierul roman Viorica Dancila. Si presedintele Frank-Walter Steinmeier va purta o discutie telefonica, in cursul diminetii de vineri, cu cateva ore inainte de decizie, cu presedintele roman Klaus Iohannis.

Cotidianul sus-mentionat relatează că, atât Cancelaria federală, cât și Administrația președintelui federal a confirmat aceste convorbiri telefonice. Cu toate acestea, continutul discutiilor între Merkel și Dăncilă este ”confidențial”, iar tema convorbirii dintre Steinmeier și Iohannis ar fi în mod exclusiv Kirchentag 2019 (Ziua Bisericii). România deține Președinția Consiliului UE și prezidează discuțiile de vineri în Coreper cand se discuta despre modificarea directivelor gaze.

Votul de vineri ar urma sa fie impotriva gazoductului ruso-german Nord Stream 2, odata cu trecerea Frantei de partea României, Poloniei, a tărilor baltice și a SUA. Germania este sustinuta de Austria si Olanda.

Statele aliate României in aceasta problema considera ca o astfel de conducta va creste dependenta UE de gazele rusesti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.