Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel cere o 'repartizare coercitivă' a refugiaţilor în UE

merkel

Cancelarul federal german Angela Merkel a cerut din nou, miercuri, o 'repartizare coercitivă' a refugiaţilor între toate ţările din UE şi fără limită de număr, informează AFP. 

Propunerile enunţate în paralel, în aceeaşi zi, de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în faţa parlamentarilor europeni constituie 'un prim pas spre o repartizare echitabilă' în cadrul UE, a subliniat Merkel. 

Juncker le-a cerut ţărilor din UE să repartizeze imediat 160.000 de refugiaţi. 

'Însă, în general, avem nevoie în Europa de un acord constrângător privind repartizarea coercitivă a refugiaţilor, conform unor criterii echitabile, între state membre', într-un mod durabil şi fără o plafonare a numărului, a spus cancelarul federal german. 

'Nu ne putem mulţumi să declarăm că va fi repartizat un anumit număr de refugiaţi, trebuie să ne gândim la modul în care vom face faţă refugiaţilor care vin la noi', a estimat Merkel. 

Potrivit cancelarului federal german, ţările membre ale UE 'nu pot spune pur şi simplu că dincolo de aceasta (de prima cotă) nu mai vrem să ne ocupăm şi că aceasta este treaba a două sau trei ţări, poate patru'. 

Principiul însuşi al unor cote obligatorii divizează ţările europene. Marea Britanie şi ţările din Europa de Est sunt extrem de reticente. 

'Avem nevoie de solidaritate în Europa. Dacă Europa eşuează în ceea ce priveşte refugiaţii, vom submina unul dintre elementele fondatoare ale Europei: legătura strânsă cu drepturile fundamentale care au fondat Europa la început', a mai subliniat cancelarul federal', a mai spus Merkel. 

Germania se aşteaptă ca, doar în acest an, să primească circa 800.000 de solicitanţi de azil, un record la nivelul UE. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.