Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel doreşte o reconstrucţie 'verde' după pandemie

angela merkel

Cancelarul german Angela Merkel a insistat marţi ca planurile de reconstrucţie după criza provocată de noul coronavirus să fie concepute pe baza criteriilor de protejare a mediului şi climei, combinând ecologia cu economia, relatează agenţiile EFE şi DPA, potrivit Agerpres.

Merkel a exprimat această idee în intervenţia sa prin videoconferinţă în a doua zi a Dialogului de le Petersberg, un congres internaţional pe tema combaterii încălzirii globale ce are loc în fiecare an la Berlin, dar care acum se desfăşoară online din cauza pandemiei COVID-19.

Şefa executivului german a amintit că în scurt timp vor începe dezbaterile despre obiectivele şi distribuţia sumelor programelor conjuncturale menite să reactiveze economia după criza provocată de această pandemie şi a apreciat că aceste planuri trebuie să ţină permanent cont de criteriile ecologice. Aşadar, Merkel a cerut să se unească ''economia şi ecologia'' pentru a profita de oportunitatea de a răspunde în acelaşi timp ambelor crize.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Cancelarul german a mai estimat că această abordare nu trebuie gândită exclusiv în termeni naţionali, ci la nivel internaţional. ''Toate obiectivele Agendei 2030, de asemenea cele de mediu, vor putea fi atinse numai lucrând consecvent la nivel naţional şi împreună la nivel internaţional'', a indicat Merkel.

Ea a reafirmat angajamentul Germaniei faţă de obiectivele climatice pentru anii 2030 şi 2050 şi a lăudat Planul Verde elaborat de Comisia Europeană cu scopul obţinerii neutralităţii climatice în UE până la jumătatea acestui secol.

În opinia cancelarului german, cheia în acest demers este implicarea sectorului privat şi folosirea instrumentelor de piaţă pentru atingerea obiectivelor. Piaţa pe care se tranzacţionează emisiile este ''sistemul cel mai eficient'' pentru limitarea emisiilor poluante ce provoacă încălzirea globală, a remarcat ea, pledând pentru ''investiţii în tehnologii orientate spre viitor''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.