Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, în discursul de Anul Nouă subtitrat în arabă: Refugiații sunt o șansă pentru Germania

merkel

Afluxul record de refugiaţi în Germania reprezintă "o şansă", a afirmat cancelarul Angela Merkel în alocuţiunea sa de Anul Nou, atrăgând atenţia asupra celor care, "plini de ură", vor "să îi excludă pe ceilalţi", relatează AFP, citată de Agerpres.

"Sunt convinsă de acest lucru: dacă este înţeleasă corect, marea sarcină actuală care constă în a primi şi integra atâţia oameni reprezintă o şansă pentru mâine", a declarat Angela Merkel. 

Alocuţiunea în care ea le adresează germanilor urările sale pentru 2016, al cărei text a fost comunicat miercuri presei de serviciile Cancelariei, a fost înregistrat miercuri pentru a fi difuzat joi seară la televiziune. 

"Rar a existat un an în care să ne fi confruntat cu provocarea de a ne pune cuvintele în acord cu faptele noastre", a subliniat cancelarul federal. 

"Evident, afluxul atâtor oameni ne va cere şi mai mult. Va costa bani, ne va cere timp şi forţă - în special în ce priveşte integrarea celor care vor rămâne aici permanent", a adăugat Angela Merkel, contestată în Europa, dar şi în Germania în propria tabără conservatoare pentru politica sa de deschidere. 

"Evident, va trebui să îi ajutăm şi să îi primim pe ce care caută refugiu la noi", a ţinut ea să menţioneze, mulţumindu-le compatrioţilor pentru acţiune lor "excepţionale" în favoarea migranţilor. 

Potrivit jurnalului Saechsische Zeitung, Germania a primit în 2015 circa 1,1 milioane de migranţi, de cinci ori mai mult decât în 2014. Guvernul va publica la începutul lunii ianuarie statisticile oficiale. 

Fără să le numească, Angela Merkel a atras atenţia compatrioţilor săi asupra mişcărilor populiste ostile refugiaţilor, cum este mişcarea PEGIDA, deosebit de activă la Dresda (est), şi partidul Alternativa pentru Germania (AfD). 

"Este important să nu îi urmăm pe cei care, cu inima rece sau plină de ură, se reclamă ei singuri de la identitatea germană şi vor să îi excludă pe ceilalţi", a insistat ea, cerând Germaniei "să nu se lase divizată".

"Vom reuşi", a adăugat Angela Merkel, reluând formula pe care o tot repetă în ultimele luni şi insistând asupra faptului că Germania este "o ţară puternică" şi care a trecut peste alte provocări, ca Reunificarea, în urmă cu un sfert de secol. 

Postul naţional de televiziune ZDF va propune pe internet o subtitrare în arabă şi engleză a alocuţiunii cancelarului federal pentru "a ajunge la cât mai mulţi refugiaţi", a anunţat canalul într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.