Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, mesaj pentru teroriști: 'Sunteţi ucigaşi plini de ură, nu voi decideţi cum trăim noi'

angela merkel refugiati

Cancelarul german, Angela Merkel, a lansat un apel în discursul său de Anul Nou la coeziune pentru a se opune cu fermitate "ucigaşilor plini de ură" şi a nu ceda în privinţa valorilor democratice după atentatul islamist care a însângerat Berlinul, transmite AFP.

"Într-o determinare comună, vom opune compasiunea şi coeziunea noastră lumii pline de ură a teroriştilor", a declarat Angela Merkel, recunoscând că anul 2016 a fost un "test dificil", marcat de atentatele din iulie şi cel comis la Târgul de Crăciun de la Berlin care a făcut 12 morţi la 19 decembrie. Toate au fost revendicate de gruparea Stat Islamic, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali a TURBAT: Ce nume vrea să pună echipei sale de fotbal

"Continuând să trăim şi să muncim, noi le spunem teroriştilor: sunteţi ucigaşi plini de ură, dar nu voi decideţi cum trăim noi", a spus ea în acest discurs care urmează să fie difuzat la televiziunea germană sâmbătă seară.

De asemenea, Angela Merkel a promis în alocuţiunea sa că guvernul va depune eforturi pentru a adopta reforme în materie de securitate, în timp ce atentatul comis, potrivit poliţiei, de tunisianul Anis Amri a scos la lumină eşecul autorităţilor care nu l-au arestat niciodată pe acest islamist notoriu, în pofida numeroaselor indicii asupra obiectivului său de a comite un atac.

Citește și: Vești TRAGICE despre regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a

"Statul nostru face totul pentru a le asigura cetăţenilor săi securitatea în libertate (...) În 2017, ca guvern, vom merge acolo unde schimbările legislative sau politice sunt necesare şi pentru a pune în aplicare aceste măsuri", a mai afirmat ea.

Angela Merkel, foarte criticată de populişti, dar şi în propria tabără conservatoare pentru politica sa de primire a solicitanţilor de azil, a ţinut să apere acest demers, reamintind calvarul trăit de locuitorii din Alep.

Citește și: Barack Obama, ținta unei farse cu oameni de zăpadă / FOTO

"Imaginile Alepului din Siria distrusă de bombe ne permit să spunem încă o dată cât este de important şi corect că statul nostru i-a ajutat, în anul care a trecut, pe cei care au avut nevoie de protecţie", a insistat ea.

Nu în cele din urmă, cancelarul, care candidează pentru al patrulea mandat la alegerile parlamentare prevăzute în septembrie 2017, a promis o "bătălie politică" între democraţi, criticându-i fără să îi numească pe populiştii de dreapta care sunt pe trend ascendent pe fondul crizei migratorii şi al recentelor atentate.

Citește și: Tații care-și cresc singuri copiii sunt mai bolnavi decât ceilalți

Denunţând "caricaturile" pe care le fac din democraţia germană şi din Europa, ea a subliniat că "noi, germanii, nu trebuie să lăsăm pe nimeni să ne facă să credem că un viitor luminos trece printr-o aventură naţională solitară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.