Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel o dă la întors: Vești proaste pentru Turcia

merkel erdogan

Cancelarul german, Angela Merkel, şi-a reafirmat vineri sprijinul pentru rezoluţia Parlamentului de la Berlin care a calificat drept 'genocid' masacrele comise împotriva armenilor de către Imperiul Otoman, în pofida momentului dificil prin care trec relaţiile dintre Ankara şi Berlin, transmite agenţia EFE.

Într-un interviu acordat postului privat RTL, Merkel a dezminţit informaţiile publicate de revista Der Spiegel, care a scris că executivul german ar intenţiona să se delimiteze de respectiva rezoluţie a Bundestagului pentru a detensiona astfel relaţiile cu Turcia.

Citește și: Dedesubturile numirii Madalinei Puscalau in functia de purtator de cuvant la Cotroceni! Fosta prezentatoare tv a ajuns la Klaus Iohannis prin…

'Guvernul nu se va distanţa pentru nimic de rezoluţie. Eu însumi fac parte din parlament', a precizat Merkel. Totuşi, ea a adăugat că în discuţiile cu oficialii turci li s-a explicat acestora că rezoluţia nu este constrângătoare din punct de vedere juridic.

Rezoluţia a fost votată de Bundestag aproape în unanimitate şi a provocat o reacţie vehementă din partea preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care i-a calificat drept 'trădători' pe deputaţii germani de origine turcă ce au votat textul. Ulterior, guvernul de la Ankara nu a permis unei delegaţii a Bundestagului să viziteze soldaţii germani aflaţi la baza de la Incirlik, informează agerpres.ro.

Citește și: Care sunt cele 3 variante de ministru de interne

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.