Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel recunoaște că SE TEME de Rusia: Ce ar pune la cale oamenii lui Putin

merkel putin

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a declarat marţi că Rusia, prin intermediul atacurilor sale cibernetice sau al unor acţiuni de dezinformare, ar putea încerca să influenţeze alegerile legislative germane din 2017, cum a făcut-o şi în trecut, informează AFP.

'Ştim deja că astăzi trebuie să facem faţă informaţiilor ce provin din Rusia, dar şi atacurilor cibernetice de origine rusă sau difuzării de informaţii false', a declarat Merkel, în timpul unei conferinţe de presă susţinută alături de omologul său norvegian Erna Solberg, la Berlin.

Citește și: Știai motivele pentru care unii par mai SEXY decât alții? / VIDEO

'A răspunde la aceasta este o sarcină cotidiană şi de aceea aceasta ar putea juca un rol în timpul campaniei electorale' în vederea alegerilor legislative prevăzute să aibă loc în Germania în toamna lui 2017, a declarat Merkel.

Angela Merkel a fost întrebată dacă, în opinia sa, în Germania ar putea avea loc atacuri cibernetice similare celor care au vizat Partidul Democrat american şi pe candidata acestuia, Hillary Clinton. Responsabili americani au estimat drept probabil ca Rusia să se fi aflat la originea acestor atacuri.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

La rândul lor, serviciile de informaţii germane au acuzat serviciile secrete ruse că desfăşoară campanii internaţionale de atacuri cibernetice în scopul sabotajului şi spionajului. În Germania, camera inferioară a parlamentului şi partide politice au fost de asemenea vizate.

Germania a acuzat la începutul anului Rusia că 'instrumentalizează politic' pretinsa violare a unei adolescente germano-ruse de către migranţi. Chiar dacă poliţia a stabilit că tânăra, Lisa, a inventat agresiunea asupra sa, Moscova a afirmat că Berlinul 'a disimulat' informaţiile pe marginea acestui subiect.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

Cazul, relatat pe larg de mas-media oficiale ruse, a mobilizat o parte din comunitatea rusofonă şi extrema dreaptă din Germania, pentru a denunţa politica de primire a migranţilor dusă în 2015 de Angela Merkel.

Germania numără circa 3,2 milioane de locuitori originari din foste republici sovietice şi care adesea au cetăţenie germană. Cazul privind falsul viol a făcut ca numeroase mass-media din Germania să-şi pună întrebări cu privire la presupusa ambiţie a Moscovei de a influenţa viaţa politică germană prin intermediul acestei comunităţi, informează agerpres.ro.

Citește și: Manny Pacquiao anunță un nou MECI AL SECOLULUI cu Floyd Mayweather

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.