Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel recunoaște gestionarea necorespunzătoare a situației șefului serviciilor de informații interne

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a acceptat luni rezervele publice privind modul în care a gestionat o dispută privind viitorul şefului serviciului intern de informaţii şi a spus că îşi va dedica energia unor chestiuni care contează mai mult pentru germani, relatează Reuters preeluată de Agerpres

Disputa prelungită privind viitorul şefului agenţiei de informaţii BfV ameninţa să distrugă guvernul de şase luni al Angelei Merkel. De asemenea, i-a nemulţumit pe germani, preocupaţi de probleme mai importante, precum preţul locuinţelor, perspectivele asupra pensiilor şi scandalul emisiilor diesel.

"M-am axat prea mult pe procesele şi funcţionalitatea din Ministerul de Interne şi nu pe ceea ce îi impresionează pe oameni când aud despre promovarea cuiva. Regret foarte mult că aşa ceva s-a putut întâmpla", a spus Merkel.

"Este important ca acum să rezolvăm problemele poporului", a adăugat ea.

Maassen a pus sub semnul întrebării înregistrarea video în care apar militanţi radicali hărţuindu-i pe migranţi în oraşul Chemnitz din estul Germaniei, oraş unde extrema dreaptă a organizat manifestaţii împotriva migranţilor după decesul unui cetăţean german de moartea căruia au fost acuzaţi doi solicitanţi de azil.

Coaliţia formată din trei partide a căzut de acord marţi să-l transfere pe şeful serviciului intern de informaţii Hans-Georg Maassen la Ministerul de Interne, după acuzaţiile că a exprimat opinii de extremă dreapta.

Decizia lor a provocat însă nemulţumirea publicului din cauza faptului că postul ales pentru transferul lui Maassen a fost însoţit de o mărire de salariu. Unii membri ai Partidului social-democrat (SPD) - partener în coaliţia lui Merkel - au cerut ca partidul să părăsească coaliţia dacă decizia nu este revocată.

Un sondaj publicat joi arăta că 72% dintre votanţi au mai puţină încredere în guvern după acest compromis stângaci.

După o întâlnire între liderii partidului desfăşurată duminică pentru a ajunge la un nou compromis, ministrul Horst Seehofer a spus că s-a ajuns la un acord ca Maassen să lucreze în Ministerul de Interne de acum înainte, dar că nu va beneficia de o mărire de salariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.