Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel s-a DEZLĂNȚUIT și a CONCENDIAT un membru al guvernului său, după o ALIANȚA cu cântec

angela merkel

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a concediat sâmbătă un membru al guvernului său şi al propriului său partid conservator, în urma unui scandal la nivel naţional provocat de o alianţă inedită între parlamentari regionali reprezentanţi ai dreptei moderate şi parlamentari ai dreptei extreme, informează dpa şi AFP, notează Agerpres.

Citește și: Informare meteo de ULTIMĂ ORĂ - ANM anunță vreme GEROASĂ

"Cancelarul federal m-a informat în timpul unei discuţii că nu mai pot să fiu comisar al guvernului pentru landurile din estul Germaniei", a anunţat cel vizat, Christian Hirte.

Lui Hirte i s-a cerut demisia după el şi-a exprimat în mod deschis satisfacţia în legătură cu alegerea foarte controversată, săptămâna aceasta, a unui nou lider pentru landul Turingia, datorită voturilor coalizate ale Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului federal şi celor ale partidului anti-migranţi Alternativa pentru Germania (AfD).

Hirte a fost până acum secretar de stat în Ministerul Economiei şi Energiei şi cu acest titlu era şi comisar guvernamental pentru landurile est-germane. Rolul comisarului este să susţină procesul de integrare a celor cinci landuri - printre care Turingia - care formau Republica Democrată Germană înainte de reunificarea din 1990.

De asemenea, Hirte era şi vicepreşedintele CDU în acest land.

Partenerul social-democrat al CDU din guvernarea de la Berlin i-a cerut demisia, estimând că Hirte "nu mai poate fi susţinut".

Votul din Turingia a creat un adevărat cutremur în Germania, pentru că a distrus un tabu politic din istoria germană postbelică: refuzul dreptei moderate pentru orice alianţă cu extrema dreaptă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.