Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel se întâlneşte luni cu producătorii de vaccin anti-covid

Mediafax
Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a convocat pentru luni o reuniune naţională a autorităţilor germane şi a producătorilor de vaccinuri împotriva COVID-19, într-o perioadă în care tensiunile privind distribuirea dozelor continuă să crească, relatează AFP potrivit Agerpres.

''Cancelaria şi şefii guvernelor regionale au convenit să se reunească pentru o discuţie asupra vaccinurilor'', a anunţat joi un purtător de cuvânt al guvernului federal, precizând că ''reprezentanţi ai producătorilor de vaccinuri'' vor fi de asemenea prezenţi.

Reuniunea, programată pentru ora locală 14:00 (13:00 GMT), survine într-un context tensionat. Guvernul german, la fel ca multe alte guverne din Europa, este criticat pentru lentoarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

În ceea ce le priveşte, autorităţile germane învinovăţesc parţial pe producători, cărora le reproşează că nu livrează cantităţile de vaccin promise.

Controversa este deosebit de intensă cu grupul AstraZeneca, sub presiunea întregii Uniuni Europene cu privire la acest subiect. Producătorul anglo-suedez este suspectat în mod implicit că a favorizat furnizări de vaccin către Marea Britanie în detrimentul Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.