Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel se teme că va păți la fel ca Hillary Clinton: Cum poate PIERDE Germania

washingtonpost.com
Merkel Berlin

Cel mai dificil adversar pentru Angela Merkel în campania sa de obţinere a unui nou mandat de cancelar ar putea veni nu din mediul politic, ci din mediul online, se arată într-un comentariu al agenţiei Reuters.

Merkel va fi nevoită să se lupte, pe lângă adversarii din alte partide, cu programele special create pentru a influenţa opiniile utilizatorilor reţelelor sociale.

Citește și: Ai văzut-o în Harry Potter, iar acum a jucat DEZBRĂCATĂ / VIDEO HOT

În primul discurs pe care l-a susţinut în Parlament de la anunţarea candidaturii pentru un al patrulea mandat de cancelar, Angela Merkel a spus că este nevoie de o dezbatere cu privire la felul în care ştirile false şi provocatorii online pot manipula opinia publică.

"Pentru a ajunge la oameni şi pentru a-i inspira e nevoie să gestionăm acest fenomen şi să îl reglementăm, acolo unde e necesar", le-a spus Merkel parlamentarilor germani.

Citește și: Mărturia unei FEMEI: Mi-am TATUAT VAGINUL ca să mă relaxez SEXUAL

Rolul tot mai mare pe care reţele precum Facebook şi Twitter îl au în răspândirea de informaţii false şi răuvoitoare a apărut pe agenda cancelarului german după deznodământul şocant al alegerilor prezidenţiale din 8 noiembrie din Statele Unite, câştigate de Donald Trump.

Programele setate să imite comportamentul oamenilor pe reţelele sociale sunt în centrul avertismentului Angelei Merkel. Aceste programe sunt capabile să publice mesaje în mediul online şi să reacţioneze la mesajele altora. Ele pot fi folosite pentru a răspândi informaţii eronate şi pentru a coborî dezbaterile în derizoriu.

Citește și: Studiu ȘOCANT Unul din trei bărbați ar viola o femeie dacă nu ar fi pedepsiți

Autorii comentariului Reuters reamintesc că în SUA au existat voci care au spus că proliferarea unor informaţii fabricate în timpul campaniei electorale a înclinat balanţa în favoarea lui Trump.

În condiţiile în care formaţiunea de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) se bucură de tot mai mulţi susţinători prin criticarea politicii deschise a lui Merkel faţă de refugiaţi, se înteţesc semnalele de alarmă cu privire la riscul ca dezinformările din mediul online să îi influenţeze pe alegători.

Citește și: Cât de PERICULOS e să stăm picior peste picior pentru femei, dar și pentru bărbați / VIDEO

Angela Merkel ia acest risc foarte în serios. O dovadă este invitaţia pe care i-a adersat-o lui Simon Hegelich, profesor de la Universitatea Politehnică din Munchen, de a le face un briefing celor din Comitetul Executiv al Partidului Creştin Democrat (CDU).

"Pe Merkel chiar o interesează această tematică legată de ştiri fabricate sau mesaje online care înseamnă la ură sau promovează ura. Este şi foarte bine informată", s spus profesorul Hegelich.

Citește și: PNL o da la intors: Ciolos e zero!

Şeful agenţiei naţionale de informaţii, Hans-Georg Maassen, avertiza, într-o declaraţie făcută săptămâna trecută şi preluată de Reuters, cu privire la posibilitatea unei ingerinţe ruse în alegerile din Germania, tocmai prin intermediul unor articole menite să înşele publicul.

Alegerile federale din Germania vor avea loc în toamna anului 2017, informează agerpres.ro.

Citește și: Daca nu-i iese, Iohannis vrea anticipate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.