Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel şi Emmanuel Macron vor să știe cum a fost OTRĂVIT Aleksei Navalnîi

merkel macron

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au cerut clarificări despre cazul liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, aflat în comă după ce ar fi fost otrăvit, anunță MEDIAFAX.

"Suntem extrem de preocupaţi de situaţia disidentului Navalnîi. Franţa este pregătită să îi ofere asistenţă lui Aleksandr Navalnîi pe plan medical, în materie de azil şi pentru protecţia sa. Trebuie făcută claritate privind circumstanţele care au condus la această situaţie şi vom fi extrem de vigilenţi în privinţa anchetei", a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde, în conferinţa de presă organizată alături de Angela Merkel la reşedinţa prezidenţială de vacanţă de la Brégançon, situată în apropierea oraşului Marsilia.

Citește și: Lider PNL: ‘Marcel Ciolacu e Viorica Dăncilă în pantaloni. PSD a pierdut legitimitatea de a râvni la putere’

"Sper să îşi revină rapid, iar, dacă se va cere, noi îi vom oferi asistenţă medicală, inclusiv în spitale germane, dar solicitările trebuie să vină de acolo. Ceea ce este foarte important este să se clarifice foarte rapid circumstanţele incidentului. Insistăm asupra acestui lucru, întrucât ceea ce am aflat până acum este foarte nefavorabil. Este necesară multă transparenţă", a afirmat, la rândul său, Angela Merkel, citată de agenţia Reuters.

Aleksei Navalnîi este internat în prezent la secţia de terapie intensivă a unui spital din oraşul Omsk, situat la 2.200 de kilometri est de Moscova. Potrivit unor surse citate de revista Bild, o organizaţie umanitară intenţionează să îl transfere într-un spital din Germania.

Liderul opoziţiei ruse s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.

Citește și: Lovitură pentru Viorel Cataramă! Biroul Electoral Central i-a invalidat candidatura la Primărie

Preşedinţia Rusiei a comunicat că medicii depun toate eforturile pentru salvarea lui Aleksei Navalîi. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că ipoteza otrăvirii va trebui confirmată de analizele medicale, precizând că va fi aprobat transferul lui Navalnîi într-un spital din străinătate dacă familia lui va cere acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.