Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel va fi sprijinită de CDU pentru al patrulea mandat de cancelar

Cancelarul german Angela Merkel urmează să îşi asigure sprijinul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), formaţiunea sa politică, pentru un al patrulea mandat în această funcţie, la conferinţa anuală a partidului conservator ce are loc la Essen (vest), relatează luni agenţia DPA, potrivit agerpres.

Probabil că va fi un sentiment de uşurare la conferinţa de trei zile după succesul lui Alexander van der Bellen la alegerile prezidenţiale din weekend în Austria, o victorie a candidatului pro-UE asupra celui de extremă dreapta.

Citeşte şi: Victoria lui Trump se CLATINĂ. Voturile vor fi renumărate în Michigan

Dar reuniunea va fi umbrită de demisia prim-ministrului italian Matteo Renzi, care ar urma să aibă loc în cursul după-amiezii de luni, după ce a pierdut un referendum în weekend privind reforme constituţionale.

Votul CDU de marţi pentru şeful partidului va face parte dintre elementele pregătitoare pentru alegerile din septembrie anul viitor din Germania.

Dar amploarea votului pentru Merkel va sublinia gradul în care reputaţia ei politică a suferit ca urmare a crizei refugiaţilor, care a afectat ţara anul trecut şi a declanşat diviziuni profunde în interiorul partidului său.

Citeşte şi: Şeful Pentagonului vizitează Japonia: 'Alianţa nu a fost niciodată mai puternică'

Conferinţa CDU din acest an are loc în oraşul Essen, din vestul Germaniei, care are o semnificaţie specială pentru Merkel, deoarece aici ea a fost aleasă pentru prima dată în 2000 şef al CDU.

De atunci, ea a fost realeasă de opt ori ca şef al CDU, asigurându-şi 96,7% din voturi în ultimul scrutin pentru liderul partidului ce a avut loc în urmă cu doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.