Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Pentagonului vizitează Japonia: 'Alianţa nu a fost niciodată mai puternică'

Ashton Carter

Statele Unite ale Americii sunt mulţumite de contribuţia Japoniei la alianţa dintre cele două ţări, a declarat luni ministrul apărării american, Ashton Carter, într-o tentativă de atenuare a îngrijorărilor în regiune în legătură cu direcţia pe care preşedintele ales al SUA, Donald Trump, o va da politicii americane în zonă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ashton Carter se deplasează luni în Japonia, unde va avea o întrevedere cu premierul Shinzo Abe şi se va întâlni cu militari americani şi japonezi.

Citeşte şi: Alegeri prezidențiale în Franța: Manuel Valls își anunță candidatura

Continentul asiatic şi alianţele Washingtonului în regiune au constituit o prioritate pentru administraţia Obama. Deşi detaliile viitoarei abordări a lui Trump în zonă rămân puţin cunoscute, apelurile sale ca aliaţii să suplimenteze contribuţia financiară la susţinerea trupelor americane, în caz contrar riscând retragerea acestora, au alarmat Japonia şi Coreea de Sud.

Japonia găzduieşte aproape 50.000 de militari şi achită anual 1,6 miliarde de dolari din cheltuielile aferente staţionării lor, a explicat comandantul Gary Ross, purtător de cuvânt al Pentagonului.

'Japonia returnează Statelor Unite o mare parte din costuri, iar acesta este un lucru bun', a afirmat Ashton Carter, insistând că 'relaţia de alianţă nu a fost niciodată mai puternică'.

Citeşte şi: REFERENDUM Italia: Înfrângere categorică pentru premierul Renzi

Shinzo Abe a fost primul lider străin care s-a întâlnit cu Donald Trump după alegerea acestuia în funcţia de preşedinte al SUA. După întrevedere, prim-ministrul japonez a declarat că alianţele trebuie să se bazeze pe încredere şi că îl consideră pe viitorul preşedinte american drept un 'lider de încredere'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.