Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel zice că ar vrea să dea timpul înapoi: Care e marele REGRET al cancelarului

angela merkel refugiati

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că, dacă ar putea, ar da timpul înapoi pentru a fi mai bine pregătită pentru afluxul celor circa un milion de imigranţi care au ajuns anul trecut în Germania, adăugând că, dacă ar şti cum şi-ar dori cetăţenii ca ea să îşi schimbe politica privind refugiaţii, ar lua în considerare acest lucru, relatează Reuters şi AFP.

"Dacă aş putea, aş da timpul înapoi cu câţiva ani pentru ca, alături de guvern şi de ceilalţi decidenţi, să ne pregătim mai bine pentru situaţia care ne-a luat puţin prin surprindere la sfârşitul verii lui 2015", când zeci de mii de refugiaţi au ajuns în Germania, a declarat Merkel, într-o conferinţă de presă.

Citește și: VIDEO EXPLICIT Un tânăr îi face sex oral unei fete, în club, pe muzica celor de la Carla’s Dreams / 18 +

Deşi şi-a apărat din nou, considerând-o 'total justificată', decizia controversată de a deschide frontierele ţării, din motive umanitare, la începutul lunii septembrie 2015 pentru refugiaţi, în special pentru cei care fugeau de războiul civil din Siria, ea a schiţat în afirmaţiile de luni un început de 'mea culpa'.

Comentând un recent sondaj care arăta că 82% dintre votanţi vor o schimbare a politicii sale privind migraţia, ea a adăugat: "Dacă aş şti ce schimbare a politicii îşi doresc oamenii, aş fi dispusă să o iau în considerare şi să discutăm". "Însă sondajul nu oferă niciun sfat în privinţa acestui lucru", a adăugat ea.

Citește și: Metoda SIGURĂ prin care cucerești femeia: Asta e CHEIA

Pe un ton aparent conciliant, Merkel a adăugat că dacă dorinţa poporului german este ca ţara să nu fie inundată de o migraţie necontrolată şi nereglementată, "atunci exact pentru acest lucru mă voi lupta".

Angela Merkel a promis "să explice mai bine" opinia sa politică în materie de integrare, în contextul în care partidul său - Uniunea Creştin-Democrată (CDU) - a înregistrat duminică cel mai slab rezultat într-un scrutin regional la Berlin, obţinând numai 17,6% din sufragii, la două săptămâni după ce suferise o umilinţă într-un scrutin similar în nord-estul ţării.

Citește și: Vine APOCALIPSA: S-a stabilit data sfârșitului lumii / VIDEO

Ea a mai spus că îşi asumă partea sa de responsabilitate pentru eşecul suferit de CDU la alegerile locale din Berlin din cauza politicii sale de deschidere faţă de imigranţi.

În acelaşi timp, mişcarea de dreapta populistă Alternativa pentru Germania (AfD) a profitat de nemulţumirea unei părţi a electoratului faţă de refugiaţi. Acest partid a obţinut 14,2% din voturi la scrutinul din capitala germană şi este pe cale de a deveni o concurenţă serioasă pentru CDU în peisajul politic naţional.

Citește și: DEMENȚIAL Udrea, în genunchi lângă o capră și lângă un copil cu pantalonii umflați / FOTO SENZAȚIONALE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.