Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI a mai descoperit un incompatibil

integritate, ani

Agenția Națională de Integritate informează, prin intermediul unui comunicat de presă, că a constat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților în cazul lui Mihai PRISĂCARIU, fost Consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul C.N.S.C.:

Agenția Națională de Integritate a constatat  încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către PRISĂCARIU MIHAI, fost Consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.), întrucât, în perioada 23 februarie 2010 — 29 ianuarie 2014, a deținut, simultan cu funcția publică în cadrul C.N.S.C., și funcțiile de consilier, respectiv Director general al Unității Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

PRISĂCARIU MIHAI a deținut funcția publică de consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor în perioada 12 septembrie 2006 — 29 ianuarie 2014.

Astfel, PRISĂCARIU MIHAI a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora 'Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică; Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează [...] în cadrul autorităților sau instituțiilor publice'.

Persoana evaluată a fost informată despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. PRISĂCARIU MIHAI a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

'Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] încălcarea obligațiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective [...]'.

'Persoana [...] față de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică [...] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului'.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.