Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI a pierdut procesul cu un lider PDL

integritate

Curtea de Apel Cluj a anulat raportul in care ANI a constatat ca liderul PDL Maramures, deputatul Mircea Man, s-a aflat in incompatibilitate. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Mircea Man (PDL) a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş în mandatul 2008-2012, iar din decembrie 2012 este deputat.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că deputatul Mircea Man a fost în incompatibilitate în perioada mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, întrucât a ocupat simultan şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, deputatul Mircea Man a fost în incompatibilitate în perioada 19 iulie 2010 - 24 ianuarie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, cât şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare, încălcând astfel, dispoziţiile articolului 87, alineatul 1, litera d) şi articolului 91, alineatul 3, teza I din Legea 161/2003.

Potrivit articolului 87, alineatul 1 din Legea 161/2003, "funcţia de (…) preşedinte al consiliului judeţean (…) este incompatibilă cu: funcţia de (...) membru al consiliului de administraţie (…) la instituţiile publice". Articolul 91, alineatul 3 din Legea 161/2003 prevede că "alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.