DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ANI a prins cinci primari în incompatibilitate şi conflict de interese

integritate, ani

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei primari și un viceprimar, precum și existența conflictului de interese de naturã administrativã, în cazul unui viceprimar, astfel:

1.

DOROBANȚU DOREL

Primar al orașului Fundulea, jud. Călărași

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2012 – 29 octombrie 2013, întrucât, a deținut simultan cu funcția de primar și funcția  de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Tehnologic Fundulea, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

2.

ROMULUS MARIUS DAMIAN

Primar al comunei Teregova, jud. Caraș-Severin

INCOMPATIBILITATE

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 iunie 2012, întrucât, deține simultan cu funcția de primar și funcția de membru în cadrul Consiliului de Administrație al REGIEI PUBLICE LOCALA - OCOLUL SILVIC CERBU R.A, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

3.

SEVASTIAN AURELIAN

Primar al comunei Maliuc, jud. Tulcea

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 octombrie 2012 – 04 februarie 2014, întrucât, a deținut simultan cu funcția de primar și funcția  de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Maliuc, județul Tulcea, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 precum și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ.

4.

HAITĂU VIRGIL VALER

Viceprimar al comunei Sălașu de Sus, jud. Hunedoara

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 iunie 2012, întrucât, deține simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de reprezentant în cadrul Întreprinderii Familiale HAITAU VIRGIL VALER GRINGO, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003

5.

ȘUTA VALER

Viceprimar al comunei Păulești, jud. Satu Mare

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, deși avea un interes personal patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local, a luat parte la deliberarea şi adoptarea a 20 de hotărâri ale Consiliului Local Păulești, în baza cărora, din bugetul local a fost alocată suma totală de 100.000 lei către Asociația Sportivă „F.C. Unirea Păulești” (asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator), încãlcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75 și 77, alin. (1) și (2)  din Legea nr. 393/2004.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. HAITĂU VIRGIL VALER nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.