Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI a sesizat Parchetul în cazul unui edil care și-a angajat ginerele la primărie. Încă 4 aleși locali ar fi încălcat legea

integritate

Un primar din județul Bistrița-Năsăud a ajuns în atenția procurorilor, la sesizarea ANI, pentru „conflict de interese penal”, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, după ce și-a angajat ginerele la primărie.

Vezi și: Cum ar putea arăta viitorul Guvern (variantele PNL)

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, cu privire la posibila încălcare de către Costin Dumitru, primar al Comunei Negrilești, Județul Bistrița-Năsăud, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal. În perioada exercitării mandatului de primar a semnat la data de 24 iulie 2017 anunțul privind organizarea concursului pentru ocuparea unei funcții contractuale de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești, și adresa prin care Primăria a transmis Agenției Naționale a Funcționarilor Publici anunțul privind organizarea acestui concurs. A emis la data de 29 august 2017 Dispoziția privind încadrarea ginerelui său (afin de gradul I), într-o funcție contractuală de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești. Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese penal”, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Codul penal”, transmite Agenția Națională de Integritate.

ANI a constatat și starea de incompatibilitate sau conflictul de interese administrativ în cazul a patru aleși locali.

Astfel, Vlad Mihăiță, primarul comunei Cuca din Galați, și promovat în grad profesional superior soția ca inspector în cadrul aparatului de specialitate al Primarului, Florin Diaconu, consilier local al orașului Buhuși, Județul Bacău, a exercitat simultan și calitatea de angajat cu contract individual de muncă (director de cancelarie) în cadrul Instituției Prefectului – Județul Bacău, realizând în această perioadă venituri în sumă totală de 31.821 lei, iar Ionela Ungheanu Mateescu, consilier local al comunei Țițești, județul Argeș, deplasarea ansamblului cultural al comunei la un eveniment desfășurat în străinătate și a votat inclusiv participarea sa la acel eveniment.

Totodată, Gheorghe Șucu, consilier local în comuna Mioarele, Argeș, a votat o hotărâre pentru stabilirea cuantumului taxelor speciale aferente terenurilor aflate în administrarea Consiliului Local, deși unul dintre acestea era al soției sale și nu a anunțat interesul personal de natură patrimonială avut în problemele supuse dezbaterii la începutul ședințelor de consiliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.