Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI, anunț de ULTIMA ORĂ: Trei aleși local și un funcționar, prinși în incompatibilitate și conflict de interese

integritate, ani

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese în materie administrativă în cazul a 4 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:

1. REBEGEA MIHAI,

Primar al Comunei Codăești,

Județul Vaslui

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de primar, a semnat în data de 22 iulie 2017 prelungirea valabilității autorizației de construire eliberată pe numele său, privind construirea unui imobil pentru locuință P+M, împrejmuirea terenului aferent și pentru racordarea utilităților, precum și Certificatul de atestare a edificării construcției din data de 23 octombrie 2018, emis pe numele său, încălcând astfel dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

2. TEMEA LUMINIȚA ADRIANA, Viceprimar al Comunei Horgești,

Județul Bacău

INCOMPATIBILITATE

În perioada 31 august 2016 – 28 martie 2017 a deținut și exercitat funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Horgești și al Școlii Răcătău, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 (prevederi în vigoare până la data de 05.05.2017).

3. VARODI IOAN,

Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii,

Județul Cluj

INCOMPATIBILITATE

Începând cu data de 28 noiembrie 2017 exercită simultan funcția de consilier local și calitatea de administrator - membru al Consiliului de Administrație în cadrul unei societăți comerciale, având ca acționar unic Consiliul Județean Cluj.

 

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ.

4. MIHALCIA CRISTINA,

Funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Focșani, Județul Vrancea

INCOMPATIBILITATE

În calitate de funcționar public, având raportul de serviciu cu Primăria Focșani suspendat prin acordul părților, exercită începând cu data de 10 ianuarie 2020, calitatea de angajat cu contract individual de muncă (director cancelarie) în cadrul Instituției Prefectului – Județul Vrancea.

 

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 429, ale art. 460, ale art. 462, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019 și nu a respectat dispozițiile art. 445, alin. (2) și alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019, coroborate cu dispozițiile art. 492, alin. (2), lit. l) și art. 520, lit. b) din același act normativ.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, precizează ANI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.