DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ANI dă un nou tun! Mai multe persoane, printre care și un fost secretar de stat, în incompatibilitate, conflict de interese și averi nejustificate

romaniatv.net
ani sigla

Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 17 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:

RADU ION, fost Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei - INCOMPATIBILITATE - În perioada 26 mai 2015 – 06 iunie 2019, a deținut simultan cu funcția de Secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei (în prezent Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri) și funcția de membru al Consiliului de Administrație al unei societăți pe acțiuni, de tip închis, la care Statul Român este acționar unic, încălcând astfel dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) și lit. f) din Legea nr. 161/2003.

INDRIEȘ MARIUS SORIN, Funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - AVERE NEJUSTIFICATĂ

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 124.420,16 Lei (echivalentul sumei de 30.190,12 Euro) între averea dobândită și veniturile realizate de către INDRIEȘ MARIUS SORIN, pe perioada exercitării funcției publice.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către INDRIEȘ MARIUS SORIN.

DIACONU-ROȘU IULIEA, Funcționar public în cadrul Tribunalului Prahova - AVERE NEJUSTIFICATĂ

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum 80.503,85 Lei (echivalentul sumei de 21.025,6 Euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către DIACONU-ROȘU IULIEA, pe perioada exercitării funcției publice.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Ploiești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către DIACONU-ROȘU IULIEA.

BONCA FLORIN, fost Primar al Comunei Roșia, Județul Bihor - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI SESIZARE PARCHET

În perioada exercitării mandatului de Primar al Comunei Roșia, Județul Bihor (2016-2020) a semnat, la data de 15 mai 2019, o autorizație de construire emisă pentru întreprinderea economică (P.F.A.) a soției sale, încălcând, astfel dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 (act normativ în vigoare până la 04 iulie 2019, fiind abrogat și înlocuit prin Codul administrativ 2019).

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire a infracțiuni de „conflict de interese” prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, (text în vigoare până la 28 iulie 2017), întrucât în exercitarea atribuțiilor de primar, Bonca Florin a semnat a semnat acte prin care s-a obținut un folos patrimonial, pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată în funcția de administrator al unui after-school aflat în aparatul de specialitate al primarului, iar fratele persoanei evaluate a fost numit în funcția de administrator al unei societăți comerciale înfiinţată de către Consiliul Local.

HUZUR DOREL, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Vladimirescu, Județul Arad - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI SESIZARE PARCHET

În perioada exercitării mandatului de Consilier Local (2016 – 2020), a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 15 februarie 2018, privind utilizarea sumei de 300.000 lei din bugetul local pentru finanțarea unor servicii și a unor cheltuieli de protocol prin care a obținut un folos patrimonial.

Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001, art. 75, lit. a) și art. 77, alin. (1), alin. (2) și (3) din Legea nr. 393/2004 (act normativ în vigoare până la 04 iulie 2019, fiind abrogat și înlocuit prin Codul administrativ 2019).

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către HUZUR DOREL a infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane‟, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Vladimirescu din data de 15 februarie 2018, prin care a obținut un folos patrimonial.

MARINCA MARIUS, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Petrova, Județul Maramureș - INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatului 2016 - 2020, societatea comercială la care deține funcția de administrator și calitatea de asociat, a încheiat cu Primăria Comunei Petrova două contracte de prestări servicii, în valoare totală de 7.501,12 Lei, încălcând, astfel dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 25 din Legea nr. 215/2001 (dispoziții legale în vigoare pentru perioada supusă evaluării).

GÎLCĂ CONSTANTIN, Consilier Local în cadrul Consiliului Local Voinești, Județul Vaslui - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI SESIZARE PARCHET

În calitate de președinte al ședinței din data de 27 aprilie 2018, în exercitarea funcției publice, având un interes personal de natură patrimonială, a votat pentru aprobarea Hotărârii Consiliului Local Voinești privind închirierea prin atribuire directă a unor terenuri aparținând domeniului privat al Comunei Voinești.

Ulterior, la data de 14 mai 2018 a fost încheiat un contract de închiriere între Primăria Comunei Voinești și GÎLCĂ CONSTANTIN, încălcând astfel dispozițiile art. 70, art. 71 din Legea nr.161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr.393/2004 și dispozițiile art.46 din Legea 215/2001.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către GÎLCĂ CONSTANTIN a infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane‟, prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

CIUBOTARIU GICĂ, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Dersca, Județul Botoșani - INCOMPATIBILITATE

Exercită simultan cu funcția de Consilier Local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului, obținând în perioada iunie 2016 – ianuarie 2021, venituri în sumă de 142.366 Lei.

Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

NICULAE CRISTIAN, Consilier Local al Comunei Sinești, Județul Ialomița și fost Viceprimar al Comunei Sinești, Județul Ialomița - INCOMPATIBILITATE

În perioada 23 martie – 22 iulie 2020, a exercitat simultan cu funcția de Viceprimar al Comunei Sinești, Județul Ialomița și funcția de agent comercial în cadrul unei societăţi comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

BĂȚAGĂ SIMONA MARIA, Șef secție Gastroenterologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada 22 noiembrie 2016 – 19 noiembrie 2020, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde persoana evaluată exercită funcția de șef al Secției Gastroenterologie, soțul acesteia deține funcția de șef al Secției Ortopedie și Traumatologie, încălcând astfel dispozițiile art. 185, alin. (15) coroborate cu dispozițiile art. 178, alin. (2), lit. b) din Legea nr. 95/2006.

DIACONESCU LAURENȚIU NICOLAE, Comisar șef de poliție – medic în cadrul Centrului Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu” – Centrul Județean Gorj - INCOMPATIBILITATE

În perioada 04 decembrie 2018 – 01 decembrie 2019, a exercitat simultan cu funcția publică cu statut special de Comisar șef de poliție – medic în cadrul Centrului Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu” – Centrul Județean Gorj și calitatea contractuală de medic primar cu jumătate de normă la Cabinetul școlar din cadrul Primăriei Comunei Mătăsari, respectiv medic primar – medicină de familie la Compartimentul Asistență Medicală Școlară din cadrul Primăriei Orașului Rovinari.

Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit.a) din Legea nr. 161/2003.

TĂTARU GHEORGHE, Consilier juridic în cadrul Primăriei Comunei Brăești, Județul Iași și fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Târgu Frumos, Județul Iași - INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, a exercitat simultan cu funcția publică și calitatea de Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Orașului Târgu Frumos, Județul Iași, astfel:

- în perioada 05 martie – 01 mai 2018, respectiv, 28 februarie - 06 noiembrie 2020, a exercitat simultan funcția publică de Consilier juridic la Primăria Comunei Brăești, Județul Iași și calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Târgu Frumos, județul Iași.

- în perioada 02 mai 2018 – 28 februarie 2020, a exercitat simultan cu funcția publică de Consilier juridic la Direcția Juridică, Resurse Umane din cadrul Agenția Națională pentru Protecția Mediului, respectiv, Director executiv la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Iași, și calitatea de Consilier Local în cadrul Consiliului Local al orașului Târgu Frumos, județul Iași.

Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

VÎRCAN ELENA LOREDANA, Director al Școlii Gimnaziale Sat Cândești, Județul Buzău - SESIZARE PARCHET

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către VÎRCAN ELENA LOREDANA a infracțiunii de „conflict de interese” (text în vigoare până la 28 iulie 2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director al Școlii Gimnaziale, a îndeplinit acte, prin care a obţinut direct un folos patrimonial pentru sine, respectiv s-a numit coordonator activități în cadrul unui proiect finanțat POCU, obținând un venit în sumă totală de 13.363 Lei.

PÎRVAN SORINA – GABRIELA, Director al Liceului Tehnologic ,,Liviu Rebreanu” din Orașul Bălan, Județul Harghita - SESIZARE PARCHET

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de PÎRVAN SORINA – GABRIELA, a următoarelor infracțiuni prevăzute de art. 301 din Codul Penal:

- „conflict de interese” (text în vigoare până la 28 iulie 2017), întrucât, în perioada 23 februarie – 27 iulie 2017, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a acceptat achiziționarea de materiale de construcții în valoare de 15.279,37 Lei pentru executarea unor lucrări de construcții la instituția pe care o conduce, de la societatea comercială al cărei administrator este soțul persoanei evaluate iar fiul acesteia deținea calitatea de asociat unic.

- „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, întrucât, în perioada 22 august 2017 – 16 mai 2018, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a acceptat achiziționarea unor materiale de construcții în valoare de 17.692,30 Lei pentru executarea unor lucrări de construcții la instituția pe care o conduce, de la societatea la care soțul persoanei evaluate deținea funcția de administrator, iar fiul acesteia deținea calitatea de asociat unic, pentru care a semnat ordine de plată în valoare de 16.928,78 Lei în vederea efectuării plății prin virament a contravalorii facturilor aferente materialelor achiziționate.

NEGURĂ DELIA RODICA, Funcționar public de conducere în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț - SESIZARE PARCHET

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NEGURĂ DELIA RODICA a infracțiunii de „conflict de interese” (text în vigoare până la 28 iulie 2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, prin semnarea în calitate de conducător al organului de executare, a documentelor care au stat la baza continuării unor măsuri de executare silită (constând în vânzarea la licitație a unor bunuri imobile) a societății comerciale al cărei administrator și asociat unic este soțul persoanei evaluate, a existat un interes de natură patrimonială pentru acesta.

De asemenea, la data de 02 mai 2017, în calitate de conducător al organului de executare, NEGURĂ RODICA DELIA a semnat procesul-verbal privind eliberarea sumei rezultată din executarea silită, conform căruia, în temeiul prevederilor art. 259 din Legea nr. 207/2015), s-a procedat la distribuirea sumei de 54.007 lei (rezultată din vânzarea bunurilor scoase la licitație) pentru stingerea obligațiilor datorate de către societatea comercială al cărei administrator și asociat unic este soțul persoanei evaluate.

LUPAȘCU CRISTINA LUCIA, Funcționar public în cadrul Consiliului Județean Galați - INCOMPATIBILITATE

Deține și exercită simultan atât calitatea de funcționar public (auditor în cadrul Consiliului Județean Galați) cât și funcția de cenzor la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul Regional Apa Galați” (începând cu data de 11 octombrie 2016), la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOSERV Galați Galați (începând cu data de 02 noiembrie 2017) și la Casa de Ajutor Reciproc al Salariaților Spital Boli Infecțioase Galați (începând cu martie 2019).

Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003 coroborat cu dispozițiile art. 96, alin. (1) din același act normativ.

OBREJA MARIA TEODORA, Funcționar public în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galați - Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța - INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august– 26 septembrie 2020, întrucât, a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-și suspende raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor.

Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 97, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 445, alin. (2) și alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, coroborate cu dispozițiile art. 492, alin. (2), lit. l) și art. 520, lit. b) din același act normativ.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. NEGURĂ DELIA RODICA și RADU ION nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.