Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI ia la țintă 4 aleși locali: Au fost declarați incompatibili

integritate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi conflictul de interese de natură administrativă şi penală în cazul a doi primari şi doi foşti edili.

Unul dintre aceştia este primarul comunei Peştişu Mic, Hunedoara, Casian Voina, care s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 - 1 aprilie 2011, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi funcţia de administrator al SC Casicom Still SRL, respectiv comerciant persoana fizică în cadrul Voina Lorean Casian PF, informează un comunicat al ANI.

ANI a mai constatat conflictul de interese administrativ în cazul primarului comunei Negrileşti (Bistriţa-Năsăud), Ioan Pugna, deoarece, în perioada iunie - decembrie 2008, a semnat, în calitate de primar, trei dispoziţii privind activitatea soţiei sale în cadrul Primăriei.

"În perioada iunie 2008 - 31 decembrie 2014, soţia sa a obţinut de la Primăria Comunei Negrileşti venituri din salarii în cuantum de 118.547 lei", precizează ANI.

Potrivit ANI, fostul primar al comunei Buhoci din Bacău Rodica Odobişteanu s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ, deoarece în perioada exercitării mandatului de primar a semnat un contract de concesionare încheiat între Primăria Comunei Buhoci, reprezentată de persoana evaluată, în calitate de concedent, şi soţul persoanei evaluate, în calitate de concesionar, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

De asemenea, fostul primar al comunei Vârtop (Dolj) Constantin Barbu s-ar fi aflat în conflict de interese penal, deoarece, în calitate de edil, a semnat macheta privind repartizarea personalului de recensământ, înaintată către Direcţia Judeţeană de Statistică Dolj, în perioada efectuării recensământului populaţiei şi al locuinţelor în 2011, recenzorul şef fiind soţia sa.

"Astfel, soţia persoanei evaluate a fost angajată printr-o convenţie civilă de prestări servicii să desfăşoare activităţi de recenzor şef în perioada 19 octombrie - 5 noiembrie 2011. Ca urmare a desfăşurării acestei activităţi, soţia sa a obţinut venituri în cuantum de 756 lei", precizează ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti (Dolj) în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul penal.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază. Persoanele evaluate au depus la dosar un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.