Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'ANI, instituţie teroristă'. Şeful incompatibil al Radio România, audiat în Parlament

ovidiu miculescu

Cazul de incompatibilitate al lui Ovidiu Miculescu, șeful Radio România, a fost discutat marţi, 28 februarie, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor. Miculescu s-a prezentat în faţa deputaţilor insoţit de avocat şi a susţinut că, potrivit legii, nu trebuie să-şi piardă funcţia. Între timp, ANI a trimis la Senat o adresă prin care solicită se să pună în aplicare decizia definitivă a ÎCCJ prin care preşedintele director general al Radio România a fost declarat incompatibil.

„Eu nu pot decât să citesc legea și să redau ceea ce scrie acolo. Nu este vorba de o agățare de o funcție. Credeți-mă că după toate asalturile și evenimentele în care radioul a fost atacat în mod sălbatic în 2016 și total nedrept, iată că audiența a crescut, din punct de vedere economic am crescut. A fost o experință pe care eu nu mi-o doresc repetată. Pe principiul că doar cel care face poate desface, Palamentul este cel care poate lua o decizie, cred eu si sper, in conformitate cu legea”, a declarat Ovidiu Miculescu, care a invocat un articol din legea ANI care spune că, dacă incompatibilitatea s-a constatat după părăsirea funcţiei, interdincţia de a ocupa funcţii mai poate fi aplicată doar trei ani. Termenul în care sancţiunea incompatibilităţii a expirat, ar fi potrivit şefului Radio România, 4 iulie 2015.

Vezi şi: Procurorul general, propus pentru cercetare disciplinară/ VIDEO

Vezi şi: Ministrul Justiției vorbeşte despre REVOCAREA şefei DNA

Miculescu a mai invocat, în sprijinul său, şi faptul că există un proiect de modificare a Legea de funcionare a SRR, proiect care prevede desfiinţarea funcţiei de preşedinte director general şi separarea sa în două funcţii distincte, de preşedinte şi de director general.

Pe de altă parte, şeful Radio România a avut parte de susţinători, dar şi de critici în comisie. Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a susţinut că Agenţia Naţională de Integritate este o "instituţie teroristă, care urmăreşte interese politice". Prin urmare, potrivit deputatului, "raportarea noastră la această instituţie trebuie să fie pe măsură".

În schimb, deputata Diana Tuşa a invocat un aspect moral al situaţiei şefului Radio România şi l-a întrebat pe acesta dacă nu s-a gândit să demisioneze. Ovidiu Miculescu a precizat că a luat în calcul această variantă, însă nu înainte de a depune raportul pe 2016, "cel mai bun an din istoria modernă a radiolului". "Este extrem de mult neadevăr în tot ce se întâmplă. Acea funcţie pe care o invocă ANI nu există. Mă voi adresa instanţelor internaţionale", a mai declarat preşedintele director general al SRR.

Ovidiu Miculescu a fost declarat incompatibil in 2013 deoarece ocupase, simultan, funcția de membru în CA al SRR și cea de șef în cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR). După patru ani de proces, și Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia ANI. Mai multe ONG-uri și zeci de jurnaliști ai radioului public au transmis o scrisoare conducerii Senatului și Camerei Deputaților, prin care se cerea luarea unor măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.