DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ANI intră în FORȚĂ: LOT de aleși locali, INCOMPATIBILI

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate ºi existența conflictului de interese de naturã administrativã în cazul a trei foști și actuali aleși locali, dupã cum urmeazã:

1. CURUȚI IONEL, primar al comunei Mãnãștiur, județul Timiș - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada deținerii mandatului de primar 2008 – 2012, a semnat și aprobat mai multe contracte (de administrare și concesiune), precum și documentele aferente acestora, încheiate între Primãria comunei Mãnãștiur și Asociația Proprietarilor de terenuri „ARTEMIS” Mãnãștiur, asociație în cadrul cãreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator și a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Director.

ȘOC! Profeția lui MRU ar putea să se împlinească mai devreme

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

2. PASCARU VASILE, viceprimar al comunei Dochia, județul Neamț - INCOMPATIBILITATE

În perioada 09 iulie 2013 – 30 iunie 2014, a deținut simultan funcția de vicepimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Dochia., încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

ALERTĂ - Iohannis vorbește despre demisiile lui Kovesi și Augustin Lazăr

3. CICEU VASILE, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Budești, județul Maramureș - INCOMPATIBILITATE

În perioada 25 iunie 2012 – 24 iunie 2016, a deținut simultan funcția de consilier local și pe cea de șofer în Compartimentul Gospodãrire din cadrul Primãriei Comunei Budești, încãlcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. CURUȚI IONEL nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.