Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI nu știe dacă ministrul Adrian Curaj este în conflict de interese

integritate, ani

Instituția menită să verifice integritatea demnitarilor spune că nu poate să se pronunțe dacă ministrul Educației, Adrian Curaj, este in conflict de interese. Ministrul Educatiei este ordonator de credite pentru Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale de la care a primit o indemnizatie de membru.

Pentru existenta unui conflict de interese, asa cum rezulta din textele legale anterior mentionate, este necesar ca demnitarul sa emita un act administrativ, sa  incheie un act juridic ori sa ia sau sa participe la luarea unei decizii in exercitarea functiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I. Avand in vedere ca situatia de conflict de interese nu rezulta in mod automat din detinerea simultana a functiei de ministru al educatiei si membru al Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale, nu putem emite un punct de vedere temeinic documentat cu privire la posibilitatea existentei unui conflict de interese”, spune ANI într-un punct de vedere trimis HotNews.ro.

În timp ce ANI spune că nu se poate pronunța, ministrul Educației susține că a fost informat de către “organele abilitate” că nu este în conflict de interese.

Pe 4 februarie 2016, intrebat de reporterul HotNews.ro daca se afla in conflict de interese, Adrian Curaj a raspuns: "am primit lucrul acesta cat n-am fost ordonator de credite. Dar asta ar insemna ca ministrul este in conflict de interese si cu universitatea in care preda, pentru ca am dreptul sa predau chiar daca m-am suspendat (...). Cred ca nu se pune problema, cred ca este o exagerare. Eu am cerut organelor abilitate sa imi spuna daca sunt in conflict de interese inainte, si nu sunt in conflict de interese, dar este important ca dupa acest moment, dupa ce am fost ministru, corespunzator perioadei cat am fost ministru am donat si am solicitat si intreruperea definitiva, ca sa nu mai apara discutii. Am solicitat sa nu mai fiu platit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.