Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură devastatoare pentru băieții deștepți. ANI urmărește și achizițiile publice

Baietii destepti implicati in contractele cu statul sau in achizitiile din fonduri europene vor primi curand o lovitura devastatoare.

ANI a lansat, vineri, in premiera in Romania, un sistem informatic care verifica conflictul de interese in cadrul achizitiilor.

"S-au incercat diverse variante pentru controlul ex-ante al achizitiilor care n-au functionat si ANI a venit cu acest proiect pentru care am semnat un memorandum acum 2 ani, memorandum care urmarea controlul tuturor achizitiilor publice, din bugetul national si din fonduri UE, in materia conflictului de interese, fie pe partea administrativa, fie pe partea penala", a declarat seful ANI, Horia Georgescu, despre sistemul PREVENT.

El a explicat cum va functiona sistemul.

""Datele vor fi procesate la ANI pentru emiterea unui avertisment acolo unde apar conflicte de interese. Este implementat pentru a preveni. Sistemul va functiona si va fi la dispozitia tuturor autoritatilor contractante. Este o premiera si pune sa lucreze impreuna baze de date din MAI, Registrul comertului si alte institutii care pot sprijini acest proiect. Verificarile se faceau prin interogari, dar aceasta solutie informatica va genera rapoarte automate atunci cand un potential conflict de interese este pe care sa se intample", a precizat Horia Georgescu.

Proiectul PREVENT  isi va atinge parametrii maximi la jumatatea anului 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.