DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ANI somează Parlamentul: ”Trecem la SANCȚIUNI!”

panica

Agenția Națională de Integritate îi somează parlamentarii să acționeze în cazul parlamentatrilor Akos Mora și Ștefan Stoica. Cei doi sunt protejați de Parlament, pentru că nu se convoacă plenul care să dea decizia de revocare. ANI îi avertizează pe parlamentari că vor urma sancțiuni contravenționale pentru cei responsabili.

”Agenția Națională de Integritate s-a adresat conducerii celor două camere ale Parlamentului cu privire la punerea în aplicare a deciziilor Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul senatorului Mora Akos Daniel și a deputatului Stoica Ștefan Bucur. În situația în care deciziile Î.C.C.J. nu vor fi aplicate cu celeritate, în sensul dispunerii sancțiunilor disciplinare de revocare din funcție, Agenția va proceda la aplicarea de sancțiuni contravenționale persoanelor care au în atribuții ducerea la îndeplinire a sentinței judecătorești, precum și la sesizarea organelor de cercetare penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești, în conformitate cu dispozițiile art. 287 din Codul Penal.

Menționăm faptul că, de la momentul rămânerii definitive a raportului de evaluare emis de A.N.I. prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a celor doi membri ai Parlamentului și până în prezent, toate drepturile salariale încasate de Mora Akos Daniel, respectiv de Stoica Ștefan Bucur, pot constitui prejudiciu în sensul legii penale.

Referitor la dispozițiile art. 72, alin. (1) din Constituția României republicată, potrivit căruia ”deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică pentru voturile sau opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”, menționăm faptul că acest text constituțional nu exonerează de răspundere administrativă și penală privind neaplicarea unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile”, arată ANI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.