Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anişoara Stănculescu candidează din partea ALDE pentru funcţia de primar al Craiovei

alde.ro
alde

Prim-vicepreşedintele ALDE Dolj şi preşedinte al ALDE Craiova, Anişoara Stănculescu, va candida din partea acestei formaţiuni pentru funcţia de primar al Craiovei la alegerile locale parţiale din 11 iunie, a anunţat miercuri preşedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă. Acesta a precizat că ALDE Dolj a decis să aibă candidat propriu, pentru că o parte din electoratul craiovean nu se simte reprezentat de PSD şi PNL, iar în condiţiile în care social-democraţii deţin majoritatea calificată în Consiliul Local, un primar ALDE ar asigura un echilibru în luarea deciziilor.

"Am decis, împreună cu colegii mei, că este mai bine pentru craioveni ca ALDE să aibă candidat propriu la alegerile din 11 iunie şi aceasta a rezultat dintr-o analiză a noastră şi din sondaje interne. O parte din electoratul craiovean nu se simte reprezentat de PSD şi PNL şi atunci am considerat că este necesar să venim cu o candidatură. Întârzierea cu care facem acest anunţ este determinată de faptul că noi suntem într-o alianţă, o majoritate parlamentară cu PSD-ul, şi era normal să clarificăm situaţia în alianţă şi după aceea să facem demersurile necesare pentru anunţarea candidaturii. Nu am vrut să încurcăm alte partide, noi vrem doar binele craiovenilor şi din discuţiile pe care le-am avut cu oameni din Craiova. În CL Craiova există o majoritate consistentă a PSD, iar pentru echilibrul deciziilor din Primăria Craiova cred că un primar ALDE ar echilibra foarte bine situaţia la nivelul Craiovei şi cetăţeanul s-ar simţi mai stăpân pe el ştiind că acolo sunt oameni care pot asigura acest echilibru", a afirmat preşedintele ALDE Dolj, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit sursei citate, candidatura Anişoarei Stănculescu a fost aprobată marţi de către conducerea centrală a ALDE. Anişoara Stănculescu a afirmat că este un om politic nou ceea ce consideră că este o calitate, iar în câteva zile îşi va prezenta proiectul pentru Craiova. "Îmi asum această candidatură şi voi încerca să reprezint aşa cum se cuvine organizaţia noastră şi, mai cu seamă, pe cei care m-au încurajat şi m-au făcut să am această opţiune, atât din partid cât şi din afară. Sunt un om politic nou, dar consider că acest lucru este mai degrabă o calitate. Craiova are nevoie de conducători cu dragoste de oraş, dar şi cu dragoste de semeni. Nu voi intra în niciun fel de conflict de natură politică sau personală cu niciunul dintre candidaţi. În câteva zile voi face public proiectul meu pentru Craiova, iar campania o voi desfăşura stând de vorbă cu oamenii", a spus candidata ALDE.

Stănculescu, care este şi directorul de cabinet al prefectului de Dolj, Narcis Purcărescu, a mai afirmat că se va consulta cu un jurist pe tema compatibilităţii dintre funcţia pe care o ocupă la Prefectura Dolj şi cea de candidat. Până acum şi-au mai anunţat candidatura la funcţia de primar al Craiovei senatorul Mario Ovidiu Oprea din partea PNL, actualul primar interimar Mihai Genoiu din partea PSD, avocatul Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj, deputatul Adrian Prisnel din partea USR şi Dumitru Călina din partea PMP, conform Agerpres. Funcţia de primar al Craiovei a rămas vacantă după ce Lia Olguţa Vasilescu a fost aleasă deputat la scrutinul parlamentar din 11 decembrie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.