Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara a cerut Consiliului Europei să evite orice decizie împotriva sa

economica.net
Turcia

Ankara a cerut joi seară Consiliului Europei să se abţină de la orice decizie împotriva sa, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, în timp ce Turcia este ameninţată cu o sancţiune rară pentru reţinerea fără proces a cunoscutului om de afaceri turc şi filantrop Osman Kavala, relatează AFP.

Într-un comunicat, ministerul cere instituţiei europene să renunţe la ''orice amestec'' în sistemul judiciar turc.

Comitetul ministerial al Consiliului Europei, reunit de marţi la Strasbourg (Franţa), urmează să se pronunţe vineri asupra unei posibile proceduri de infringement împotriva Ankarei, care a refuzat să-l elibereze pe Osman Kavala.

Cunoscutul om de afaceri turc, încarcerat de patru ani fără să fi fost judecat, va rămâne în detenţie cel puţin până la o viitoare audiere, prevăzută la jumătatea lunii ianuarie, a dispus vinerea trecută un tribunal din Istanbul, potrivit Agerpres.ro.

Personalitate marcantă a societăţii civile, Osman Kavala, acuzat de regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan că ar fi căutat să destabilizeze Turcia, riscă o condamnare la închisoare pe viaţă.

Consiliul Europei a ameninţat în septembrie Ankara cu sancţiuni care ar putea fi luate în cursul viitoarei sale sesiuni, dacă opozantul nu va fi pus în libertate până atunci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.