Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM: Cum va fi VREMEA în intervalul 12-25 octombrie

Regimul termic va continua sa ramâna unul mai scazut decât normalul acestei perioade, cel putin în urmatoarele 3-4 zile, iar precipitatiile vor fi prezente la nivelul întregii tari, în unele regiuni fiind semnalate atât lapovite si ninsori, cât si intensificari ale vântului, se arata în prognoza meteo valabila în perioada 12-25 octombrie 2015, publicata, luni, de Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/.

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme mult mai rece decât ar fi normal pentru aceasta perioada din an, astfel ca valorile maxime de temperatura vor fi de 12-14 grade, iar cele minime de 6-9 grade. În perioada 15 - 18 octombrie, vremea se va încalzi apreciabil, urmând a se înregistra valori medii de 17-20 de grade ziua si 9-11 grade noaptea. Pe parcursul celei de-a doua saptamâni este estimata o noua scadere de temperatura, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologice specifice pentru ultima decada de octombrie. Probabilitatea pentru ploi locale, în general slabe, se va mentine relativ ridicata în mare parte a intervalului de referinta.

În Crisana, primele zile vor fi caracterizate de o vreme mult mai rece decât ar fi normal pentru aceasta perioada din an, cu temperaturi maxime de 10-12 grade si minime de 5-6 grade, în medie. În perioada 15-18 octombrie vremea se va încalzi, urmând a se înregistra valori medii de 16-19 grade ziua si 8-11 grade noaptea. De-a lungul celei de-a doua saptamâni este estimata o noua scadere de temperatura, dar valorile vor fi apropiate sau doar usor mai mici decât cele climatologic specifice pentru ultima decada de octombrie. Probabilitatea pentru ploi se va mentine relativ ridicata în mare parte a intervalului de referinta, dar acestea vor fi în general slabe si se vor semnala local.

În Transilvania, intervalul va debuta cu o vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, astfel ca maximele temperaturii aerului vor fi de 6-10 grade, iar minimele de doua si 5 grade, în medie regionala, dar cu valori mai mici în depresiuni, unde vor fi usor negative. În perioada 14 - 18 octombrie vremea se va încalzi apreciabil, în special în vestul regiunii, urmând a se înregistra valori medii de 14-17 grade ziua si 6-9 grade noaptea. Pe parcursul celei de-a doua saptamâni este estimata o noua scadere de temperatura, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decada de octombrie. Probabilitatea pentru precipitatii locale va fi mai mare la începutul intervalului, când în estul regiunii mai sunt posibile si lapovite si, din nou, dupa data de 19 octombrie.

În Maramures, în primele zile, va fi o vreme mult mai rece decât ar fi normal la aceasta data, cu medii ale temperaturii aerului de 8-10 grade ziua si 4-5 grade noaptea. În perioada 14-18 octombrie vremea se va încalzi semnificativ, urmând a se înregistra valori maxime, în medie regionala, de 15-18 grade si minime de 7-a'9 grade. De-a lungul celei de-a doua saptamâni este estimata o scadere de temperatura, dar în general valorile vor fi apropiate sau doar usor mai mici decât cele climatologic specifice pentru ultima decada de octombrie. Probabilitatea pentru ploi se va mentine relativ ridicata în mare parte a intervalului de prognoza, dar acestea vor fi în general slabe.

În Moldova, în primele zile, vremea va fi deosebit de rece, cu maxime ale temperaturii aerului de 4-10 grade si minime între un grad si 4 grade Celsius, medii regionale. În perioada 15-20 octombrie vremea se va încalzi, în special în sudul regiunii si în dealurile subcarpatice, urmând a se înregistra valori medii de 12-15 grade ziua si 4-8 grade noaptea. Apoi este estimata o scadere usoara de temperatura, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decada de octombrie.

Probabilitatea pentru precipitatii locale va fi mai mare la începutul intervalului, când în nordul regiunii acestea vor fi mixte, apoi se vor semnala ploi slabe sau burnite, cu caracter local.

În Dobrogea, primele zile vor fi caracterizate de o vreme mult mai rece decât ar fi normal în aceasta perioada din an, cu temperaturi maxime de 9-13 grade si minime de 5-8 grade, în medie. Începând din data de 15 octombrie, vremea se va încalzi apreciabil, urmând a se înregistra valori medii de 16-19 grade ziua si 8-12 grade noaptea, ecart ce se va mentine, cu mici variatii, pâna spre sfârsitul celor doua saptamâni de prognoza. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata la începutul intervalului si din nou în jurul datei de 20 octombrie.

În Muntenia, în primele zile vremea va fi deosebit de rece, cu maxime ale temperaturii aerului de 8-12 grade si minime de 4-8 grade, medii regionale. În perioada 15 - 21 octombrie vremea se va încalzi, în special în vestul regiunii si în zona deluroasa, urmând a se înregistra valori medii de 15-18 grade ziua si 6-10 grade noaptea. Ulterior este estimata o scadere usoara de temperatura, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decada de octombrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata la începutul intervalului si, din nou, dupa data de 20 octombrie.

În Oltenia, intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât în mod obisnuit în aceasta perioada din an, atât ziua, când valorile maxime de temperatura vor fi în medie de 9-13 grade, dar si noaptea, când minimele se vor situa în jurul unei medii de 6-7 grade. Începând din 15 octombrie, temperaturile vor fi în crestere, astfel ca vor fi valori medii diurne de 15-18 grade si nocturne de 8-11 grade. În cea de-a doua saptamâna, vremea se va raci treptat. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata dupa data de 17 octombrie.

La munte, în primele zile vremea va fi foarte rece, cu maxime termice, în medie, de 3-7 grade si minime negative. Dupa data de 15 octombrie, vremea se va încalzi pâna la valori medii de 6-10 grade ziua si doua si 6 grade noaptea. O scadere de temperatura este estimata pentru cea de-a doua saptamâna a intervalului de prognoza. Se vor semnala precipitatii mixte la începutul intervalului, apoi probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata dupa data de 18 octombrie.

Estimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.