Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM: Depuneri de polei şi precipitaţii mixte, prognozate în Bucureşti în următoarele trei zile

polei

Probabilitatea de apariţie a poleiului şi a precipitaţiilor slabe, mai întâi sub formă de ninsoare, iar ulterior de lapoviţă şi ploaie, sunt principalele caracteristici ale vremii în următoarele trei zile în Bucureşti, reiese din prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Citeşte şi: Nu se mai SCHIMBĂ nimic: Klaus Iohannis a semnat promulgarea a două legi IMPORTANTE

Potrivit meteorologilor, în intervalul 2 martie, ora 8:00 - 3 martie, ora 8:00, deşi valorile de temperatură vor fi în creştere faţă de intervalul precedent, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă se va încadra între -8 şi -7 grade, posibil mai scăzută în zona pre-orăşenească.

Cerul va fi noros şi, temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare, iar trecător, în a doua parte a zilei şi noaptea, creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ploaie, cu depunere de polei. Vântul va sufla slab şi moderat.

De asemenea, din dimineaţa zilei de sâmbătă şi până duminică, la ora 8:00, în Capitală, valorile termice vor fi în continuare în creştere, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a -2 grade, iar cea minimă între -6 şi -4 grade.

În acest interval, cerul va fi mai mult noros şi vor fi intervale când se vor semnala precipitaţii slabe, lapoviţă, ploaie şi ninsoare. Probabilitatea de apariţie a poleiului va fi ridicată, iar vântul va sufla slab şi moderat.

La ora actuală, sunt în vigoare, la nivel naţional, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de ger, precum şi o informare meteo de precipitaţii mixte şi polei, ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului.

Astfel, până vineri seară la ora 20:00, va fi în vigoare avertizarea Cod portocaliu în Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea şi local în Oltenia, unde gerul va fi persistent, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. În 26 de judeţe, inclusiv în Municipiul Bucureşti, temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 şi -6 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -22 şi -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade. În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova şi, izolat, în restul teritoriului.

Pe de altă parte, vineri la ora 11:00 expiră avertizarea Cod galben, valabilă pentru 16 judeţe din Banat, Oltenia, Crişana şi Transilvania. În aceste zone, valul de frig va persista şi se vor înregistra temperaturi cu peste 10 - 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Valorile maxime vor fi negative în toate regiunile şi local va fi ger, mai ales dimineaţa şi noaptea.

Începând din seara zilei de joi, de la ora 23:00, a intrat în vigoare, la nivel naţional, o informare meteo de precipitaţii mixte, polei, ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă şi intensificări ale vântului.

Conform ANM, până duminică la ora 10:00, temporar, vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Banat, precum şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul ţării, iar în zona Munţilor Banatului şi în cea de vest a Carpaţilor Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent. Temporar, intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55 - 60 km/h, precum şi în zona montană înaltă, cu viteze de 70 - 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40 - 50 km/h, vor fi şi în regiunile extra-carpatice.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prognozele emise în ultimele ore.

AGERPRES .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.