Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anna Şcerbakova, campioană mondială la doar 16 ani

The Seattle Times
Anna Şcerbakova campioană mondială

Tânăra patinatoare rusă Anna Şercebakova, în vârstă de 16 ani, a cucerit titlul de campioană mondială la patinaj artistic, la prima sa participare la o competiţie de acest nivel, vineri seara la Stockholm, cu mai puţin de un an înaintea Jocurilor Olimpice de la iarnă de la Beijing, potrivit AGERPRES.

Cu un total de 233,17 puncte, Şcerbakova a devansat alte două patinatoare din ţara sa, Elizaveta Tiuktamişeva, campioana mondială din 2015 (220,46 puncte) şi Alexandra Trusova (217,20 puncte), ultima având la rândul ei tot 16 ani.

Vezi și: Medicul Beatrice Mahler dă sfaturi românilor care se imunizează: 'Vaccinul nu trebuie administrat unei persoane care este într-un puseu acut de boală'

Cele trei medaliate au stat pe podiumuri izolate, purtând măşti şi luându-şi singure medaliile şi buchetele de flori, în cadrul măsurilor pentru combaterea răspândirii coronavirusului, subliniază Reuters.

Un fragment din Concertul nr. pentru pian al lui Ceaikovski a putut fi auzit în sală, în locul imnului Rusiei, care a fost interzis în competiţiile internaţionale în urma sancţiunii impuse acestei ţări de către Agenţia Mondială Antidoping. Cele trei patinatoare au concurat sub steagul Federaţiei ruse de patinaj (FRS).

Acesta a fost primul podium dominat de reprezentantele unei singure ţări la Campionatele Mondiale de la ediţia din 1991, unde toate cele trei medalii au fost cucerite de reprezentantele Statelor Unite: Kristi Yamaguchi, Tonya Harding şi Nancy Kerrigan

Clasamentul final al concursului feminin din cadrul CM 2021:

1. Anna Şcerbakova (Rusia) 220,46 puncte

2. Elizaveta Tuktamişeva (Rusia) 217,20 p

3. Alexandra Trusova (Rusia) 217,20 p

4. Karen Chen (SUA) 208,63 p

5. Loena Hendrickx (Belgia) 208,44 p

6. Kaori Sakamoto (Japonia) 207,80 p

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.