Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Annalena Baerbock şi Serghei Lavrov au avut o dispută pe tema canalului de ştiri Russia Today în limba germană

vestidinrusia.ro
Serghei Lavrov

Ministrul de externe german Annalena Baerbock şi omologul său rus Serghei Lavrov au avut marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, o dispută pe tema canalului de ştiri Russia Today în limba germană (RT DE), transmite dpa.

După discuţiile purtate la Moscova, Lavrov a afirmat că RT - fosta Russia Today - a fost unul din subiectele abordate, şi a cerut guvernului de la Berlin să permită postului să funcţioneze nestingherit pe teritoriul Germaniei, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Serghei Lavrov: 'Aşteptăm răspunsurile care ne-au fost promise din partea SUA şi NATO pentru continuarea negocierilor'

RT a fost criticat în mod repetat în Occident ca fiind un instrument de propagandă al Kremlinului şi este acuzat că diseminează teorii ale conspiraţiei şi dezinformări în numele statului rus. RT respinge acuzaţiile.

'Important pentru noi este ca jurnaliştii ruşi să se simtă confortabil şi să nu fie supuşi discriminării', a declarat marţi Lavrov, citat de agenţia TASS.

RT DE solicită licenţă pentru a emite ca post TV în Germania. RT emite deja în SUA, Franţa şi alte ţări.

Citește și: Ministrul de Externe al Germaniei se angajează să garanteze securitatea Ucrainei în faţa Rusiei

Lavrov şi-a avertizat omoloaga germană că, în opinia sa, există 'intereferenţă în activităţile jurnaliştilor independenţi', iar obstrucţionarea RT va avea consecinţe.

Ministerul de Externe de la Moscova a ameninţat în mod repetat că o interdicţie de emisie va afecta activitatea media germane în Rusia.

În conferinţa de presă, Annalena Baerbock a respins plângerile unui reprezentant al RT conform căruia angajaţi ai postului în Germania sunt împiedicaţi să-şi desfăşoare munca ori sunt discriminaţi.

'Nu se poate vorbi despre amestec al statului', a afirmat ea, referindu-se la o decizie a platformei Youtuve de a bloca RT DE pentru răspândirea de informaţii false.

Potrivit AFP, Germania a suspendat la 22 decembrie difuzarea prin satelit a canalului de ştiri RT DE, în absenţa unei licenţe valide, provocând iritarea Moscovei, care a ameninţat cu represalii.

Autoritatea media din Berlin-Brandeburg (Mabb) a obţinut oprirea difuzării prin satelit a RT în limba germană, după ce protestase pe lângă operatorul european Eutelsat.

Canalul are sediul la Moscova şi dispune de o licenţă sârbă pentru transmisia prin cablu şi prin satelit, licenţă care, potrivit RT, îi permite să fie difuzat în Germania conform legislaţiei europene.

Autoritatea germană consideră însă că licenţa sârbă este insuficientă, dat fiind că RT DE 'este în limba germană şi se adresează pieţei germane'.

Eutelsat a confirmat pentru AFP că a întrerupt miercuri difuzarea prin satelit a canalului.

RT începuse să emită în limba germană la data de 16 decembrie.

În aceeaşi zi, Youtube a suspendat contul în germană al Russia Today pentru încălcări ale condiţiilor sale de utilizare, considerând că postul încalcă directivele sale în materie de luptă contra dezinformării pe tema COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.