Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANP îl 'îngroapă' pe Alexander Adamescu! Noi informații despre documentul prezentat de fiul lui Adamescu la Londra: 'Am sesizat Parchetul'

facebook.com
Alexander Adamescu

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat vineri că documentul prezentat autorităţilor britanice de reprezentantul legal al lui Alexander Adamescu nu a fost emis de ANP.

ANP a făcut o serie de precizări după ce în spaţiul public au apărut informaţii cu privire la emiterea de această instituţie a unei presupuse adrese oficiale cu referire la Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu.

Citește și: Elena Udrea, făcută PRAF după ce Ion Cristoiu a făcut noi dezvăluiri din jurnalul ei: 'Noroc că azi nu mai e ca pe timpuri să pui biletul într-o sticlă...'

''În cursul lunii ianuarie, la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost întreprinse demersuri interne de verificare a veridicităţii documentului supus mediatizării. Rezultatul verificărilor interne a stabilit faptul că documentul analizat, în forma şi conţinutul prezentate autorităţilor britanice de către reprezentantul legal al numitului Bogdan Alexander Adamescu, nu a fost emis şi, în consecinţă, nici nu poate fi asumat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor'', se precizează într-un comunicat al ANP transmis vineri AGERPRES.

Potrivit ANP, transmiterea oricăror informaţii sau documente referitoare la garanţiile acordate statelor partenere, în vederea aplicării mandatelor de arestare europene emise de instanţele naţionale, se realizează prin Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară - Serviciul Cooperare judiciară internaţională din cadrul Ministerului Justiţiei.

"Astfel, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a procedat, în data de 14.02.2018, la sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunilor prevăzute de: articolul 320 alineatul (1) - Falsul material în înscrisuri oficiale şi articolul 323 - Uzul de fals, din Legea numărul 286/2009 privind Codul penal", arată ANP.

Alexander Adamescu a fost arestat în Marea Britanie, după ce a prezentat unei instanţe din Londra, în cursul judecării procedurii de extrădare, un document emis în aparenţă de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, document neasumat însă de această instituţie.

Curtea de Apel Bucureşti a emis pe 6 iunie 2016 un mandat european de arestare faţă de Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită. Ca urmare, având în vedere că Adamescu se afla pe teritoriul Marii Britanii, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia, astfel încât să fie asigurată prezenţa sa în faţa organelor judiciare române.

Adamescu a fost ulterior pus sub control judiciar în Marea Britanie, iar la 31 ianuarie 2018, în cursul judecării procedurii de executare a mandatului european de arestare, apărătorii săi au prezentat instanţei de judecată din Londra un document emis, în aparenţă, de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Citește și: DNA dă lovitura în dosarul care vizează firma unui apropiat al lui Dragnea: Şi-au recunoscut vina

La începutul lunii martie, instanţa din Londra a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive, deoarece documentul prezentat de avocaţii lui Adamescu nu a fost asumat de ANP.

"În data de 23 martie, instanţa britanică a analizat cererea inculpatului Adamescu Bogdan Alexander de înlocuire a măsurii arestării preventive cu eliberarea pe cauţiune, dar, nefiind convinsă de explicaţiile oferite în legătură cu prezentarea acelui document, instanţa a respins cererea. Decizia finală privind executarea mandatului european de arestare a inculpatului urmează a fi luată de aceeaşi instanţă", a informat DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.