Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANPC a amendat cel mai cunoscut complex en-gros din Capitală cu aproape 200.000 de lei

dragonul rosu

Amenzi în valoare totală de aproape 200.000 de lei au fost date, miercuri, în urma controalelor ANPC la complexul en-gros Dragonul Roșu. Au fost găsite produse potențial periculoase sau contrafăcute, dar și marfă fără documente de proveniență, anunță Mediafax.

Acțiunea de amploare a avut loc miercuri. Au fost controlați 53 de operatori economici din complexul en-gros Dragonul Roșu, care activează în diverse domenii comerciale (confecții textile, jucării, cosmetice, produse electrice), la 38 dintre aceștia verificările nefiind încă finalizate.

Comisarii ANPC au aplicat 21 de amenzi contravenționale, în valoare de 190.500 lei și 2 avertismente.

În urma acțiunii au fost sigilate 28 de spații comerciale, întrucât pe suprafața acestora au fost identificate produse posibil periculoase sau contrafăcute, urmând ca, în perioada următoare, operatorii economice să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme. De asemenea, s-a dispus interzicerea introducerii pe piață a produselor neconforme, în cazul a 5 operatori economici.

Principalele abateri descoperite de comisari sunt comercializarea unor produse potențial periculoase sau contrafăcute, lipsa documentelor de proveniență a mărfii, lipsa garanției și deficiențe numeroase de informare a consumatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.