Furnizarea de informaţii privind prezenţa unor substanţe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranţă la produsele alimentare neambalate este prevăzută într-un ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), publicat în Monitorul Oficial, a anunţat luni autoritatea de protecţie a consumatorilor, conform agerpres.
Astfel, potrivit ANPC, informaţiile trebuie să fie disponibile şi accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanţă, înaintea achiziţionării acestora.
De asemenea, informaţiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, uşor accesibil, lizibil, de neşters şi nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.
"Nu în ultimul rând, ordinul arată că, pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vânzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanţă, informaţiile privind substanţele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranţă figurează pe suportul de vânzare la distanţă, pe eticheta de preţ sau ambalajul de transport, precum şi în orice material informativ", se mai spune în comunicat.