Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANRE, avertisment în primul raport OFICIAL: Urmează SCUMPIRI la curent şi gaze

scumpiri

Scumpiri la curent și gaze pentru anul viitor! Asta estimează noua conducere a ANRE, în primul său raport oficial. Noua conducere a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) estimează, în primul său raport, obținut de Profit.ro, scumpiri pentru consumatorii finali atât în ceea ce privește energia electrică, cât și gazele naturale, în principal ca urmare a majorării prețurilor de tranzacționare en-gros pe bursele de profil.

Citeşte şi: Ponta, răspuns la moţiunea de cenzură a PNL: 'Nu aduce nimic bun pentru România' / VIDEO

Astfel, ANRE estimează o majorare cu circa 1,5% a prețului energiei electrice la clienții finali de la 1 ianuarie 2018. Motivul este creșterea costurilor energiei achiziționate de operatorul de transport și sistem Transelectrica cu energia suplimentară necesară asigurării siguranței în funcționare a sistemului energetic național, în momentele în care producția de energie nu face față consumului.

În ceea ce privește gazele naturale, ANRE arată că prețurile en-gros de achiziție a acestora de către furnizori de la producători pe bursa de gaze, pentru perioada de livrare noiembrie 2017 – martie 2018, ajung până la 78 lei/MWh, fiind astfel și cu peste 20% mai mari comparativ cu prețul engros de achiziție inclus în tarifele la gaze în vigoare la finalul lunii octombrie 2017, de 64,67 lei/MWh.

De la 1 aprilie 2017, prețurile finale reglementate de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii casnici au fost majorate în medie, la nivel național, cu 2,41%. O nouă ajustare a acestora ar fi trebuit operată de la 1 octombrie, însă aceasta a fost amânată până la aprobarea în Parlament a OUG nr. 64/2016 privind liberalizarea pieței pentru consumatorii casnici, lucru care încă nu s-a întâmplat.

Citeşte şi: Şeful Senatului ARUNCĂ BOMBA: România nu a scăpat de practicile COMUNISTE! Tăriceanu acuză PRESIUNI asupra Parlamentului şi Guvernului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.