DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ANRE a actualizat legislaţia secundară în urma intrării în vigoare a modificărilor la Legea energiei electrice şi a gazelor naturale

wikipedia
anre

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a elaborat şi emis, din 30 iulie, un număr de 47 de reglementări, adoptate prin 38 de ordine, în procesul revizuirii legislaţiei secundare în urma intrării în vigoare, în aceaşi dată, a Legii nr.155/2020 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, se menţionează într-un comunicat remis miercuri de SNRE, potrivit Agerpres.

La data de 30 iulie 2020 a intrat în vigoare Legea nr.155/2020 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 şi privind modificarea şi completarea altor acte normative, lege care a adus modificări substanţiale legislaţiei aplicabile în sector, cu un impact semnificativ asupra pieţei de energie în ansamblul său, potrivit comunicatului ANRE.

Conform dispoziţiilor articolului II din Legea nr. 155/2020, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a acesteia, "Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei elaborează cadrul de reglementare aferent în concordanţă cu prevederile Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum aceasta a fost modificată şi completată prin prezenta lege", reaminteşte ANRE.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

Pentru respectarea termenului imperativ de 90 de zile, ANRE a iniţiat şi a parcurs în scurt timp cel mai amplu şi complex proces de revizuire a legislaţiei secundare incidente din ultimii ani, în vederea atât a actualizării reglementărilor emise pentru a fi în conformitate cu modificările suferite de legislaţia primară, cât şi a emiterii de noi reglementări necesare realizării cadrului legislativ secundar care să asigure aplicarea prevederilor normative introduse în Legea nr. 123/2012, se precizează în comunicat.

Astfel, "de la data intrării în vigoare a Legii nr. 155/2020 şi până în prezent, ANRE a elaborat şi emis un număr de 47 de reglementări adoptate prin 38 de ordine. Suplimentar actelor administrative cu caracter normativ mai sus menţionate, ANRE a elaborat si un Ghid de bună practică privind modalitatea de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie dintr-un sistem de distribuţie închis, document finalizat si publicat pe site-ul ANRE", potrivit comunicatului.

Lista celor 47 de acte emise de ANRE în baza şi în executarea dispoziţiilor Legii 155/2020 cuprinde, printre altele: Metodologie de calcul a preţului energiei electrice livrate in sistemele electroenergetice izolate; Procedura privind determinarea consumului de energie electrică în caz de înregistrare eronată şi în sistem pauşal (...); Modificarea Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienţii finali; modificarea Regulamentului privind furnizarea gazelor naturale la clienţii finali; Ordin pentru aprobarea Regulamentului privind accesul la conductele de alimentare din amonte; Modificarea Ord. 60/2016 - Regulament racordare la conducta din amonte; Ord. 82/2017 - Regulament racordare sistem de transport al gazelor naturale; Ord. 32/2017- Regulament racordare sistemul de distribuţie a gazelor naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.