Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANRE a modificat licenţa Complexului Energetic Oltenia

wikipedia
anre

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că, prin Comitetul de reglementare, întrunit miercuri, a luat în discuţie şi a aprobat solicitarea Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, de modificare a licenţei pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare pe care aceasta o deţine, scrie news.ro.

"Modificarea licenţei este necesară având în vedere că blocurile G1 şi G2 din CET Brăila, care aparţin Sucursalei Electrocentralei Chişcani şi care au o putere electrică instalată de 227 MW, respectiv de 210 MW şi o putere termică instalată de 58 MW fiecare, au fost declarate în stare de indisponibilitate de lungă durată", arată ANRE într-un comunicat.

Reprezentanţii autorităţii spun că ANRE efectuează o analiză a capacităţilor de producere existente în vederea identificării diferenţelor dintre puterea instalată şi cea disponibilă, "pentru o evaluare cât mai corectă a capacităţilor de producere a energiei electrice".

Citește și: ALERTĂ Judecătorii au publicat motivarea CONDAMNĂRII lui Liviu Dragnea

Profitul brut al Complexului Energetic Oltenia a crescut de peste cinci ori în primul semestru, la 188,98 milioane lei, în timp ce afacerile au urcat cu 7%, la 1,51 miliarde lei.

CE Oltenia are circa 13.000 de angajaţi.

Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.