Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANSVSA: 53 de unităţi de alimentaţie publică, ce vor comercializa preparate culinare şi băuturi participanţilor la Festivalul Neversea, au fost verificate

mediafax.ro
neversea

Inspectorii sanitari veterinari au verificat 53 de unităţi de alimentaţie publică, care vor comercializa preparate culinare şi băuturi participanţilor la Festivalul Neversea, efectuând totodată şi o acţiune de consiliere a operatorilor economici din aceste zone, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"În data de 07.07.2022, inspectorii oficiali care activează în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, împreună cu directorul executiv al instituţiei, sub directa coordonare a conducerii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), au realizat o amplă acţiune de consiliere şi verificare a unităţilor de alimentaţie publică care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul Festivalului Neversea. Scopul acestei acţiuni a fost acela de a se asigura protecţia sănătaţii participanţilor la festival sub aspectul siguranţei alimentelor, prin verificarea respectării tuturor condiţiilor şi cerinţelor de igienă", se menţionează în comunicatul ANSVSA.

Cu acest prilej, operatorii din sectorul alimentar au fost consiliaţi şi instruiţi cu privire la respectarea condiţiilor de igienă, de întreţinere a spaţiilor de depozitare, de prelucrare a produselor alimentare şi de aplicare corectă a prevederilor legale, privind trasabilitatea produselor, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, pe toată perioada desfăşurării festivalului, activitatea de supraveghere sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor va fi asigurată de echipe suplimentare, sprijinite logistic de DSVSA Constanţa şi un laborator mobil.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.