Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANSVSA a aplicat amenzi de aproximativ 1,5 milioane de lei comercianţilor de alimente

www.news.ro
alimente, supermarket, export, import

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 360 de sancţiuni în valoare de aproximativ de 1,5 milioane de lei celor 6 mii de unităţi alimentare verificate din 28 noiembrie până în prezent. Principalele nereguli au fost depozitarea necorespunzătoare a alimentelor şi nerespectare condiţiilor igienice, potrivit Mediafax.

De la demararea controalelor specifice perioadei, din data de 28 noiembrie, inspectorii sanitar-veterinari au verificat 5.946 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 1.292 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie judeţene, potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Neregulile identificate în timpul controalelor au fost amendate prin aplicarea a 361 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.491.746 de lei și emiterea a 4 ordonanțe de suspendare și o ordonanță de interzicere a activității.

De asemenea, a fost confiscată o cantitate de 16.090 de kg de produse alimentare neconforme (carne și produse din carne, pește și produse din pescuit, brânză și produse lactate, produse de patiserie și panificație). Toate produsele neconforme au fost dirijate către unități de neutralizare pentru a fi distruse.

Printre neregulile identificate şi sancţionate se numără depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea şi etichetarea produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor; transportul de animale neidentificate, fără documente sanitare veterinare transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar; personal fără echipament de protecţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.