Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANSVSA: Amenzi de peste 560.000 de lei pentru neregulile din industria alimentară, în februarie

ansvsa

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că, în luna februarie, au făcut peste 9.300 de controale în unităţi din industria alimentară din toată ţara, fiind date amenzi de peste 560.000 de lei pentru neregulile constatate, scrie news.ro.

Potrivit ANSVSA, direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au făcut, în februarie, 9.366 de controale în unităţi care se ocupă cu fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare - alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Nuțu Cămătaru a fost ELIBERAT condiționat din Penitenciarul Găești

Printre nereguli se numără neîntreţinerea în condiţii igienice a spaţiilor de producţie, utilajelor, ustensilelor, condiţii necorespunzătoare de depozitare a produselor alimentare, etichetare necorespunzătoare, dar şi comercializarea unor produse expirate.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost date 120 de amenzi, în valoare de 563.400 de lei.

De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.